Днешната пресконференция на председателя на УС Хидрострой Велико Желев показа

...
Днешната пресконференция на председателя на УС Хидрострой Велико Желев показа
Коментари Харесай

Шишков за Северната скоростна тангента: Със скенер ще провери пътя

„ Днешната конференция на ръководителя на УС „ Хидрострой ” Велико Желев сподели на обществото до къде е стигнал първи лот на Автомагистрала „ Хемус ”.

Там ние като страна имаме най-малки терзания за дадените задатъци. Надявам се той да бъде приключен до края на годината " . Това съобщи строителният министър Иван Шишков в

Той изясни, че със скенер ще ревизира пътя . „ Не си представяйте, че ще надупчат цялата Северната скоростна дъга , единствено това оставаше ”, изясни Шишков.

Проблемите са при построяването на 7-ми и 8-ми лот на Автомагистрала „ Хемус ”, изясни районният министър. „ По времето, когато са давани задатъците, е имало концепция за трасе. Сега вършим нови планови изследвания за трасе.

Всички изпадаме в клопката, че желанието беше по-голямо от опциите - огромно предпочитание за заплащане и дребни благоприятни условия за строителство. Този дисбаланс се връща и към компаниите, и към цялата страна ” , сподели Шишков.

Според него компаниите би трябвало да си изработят задатъка , който са получили при старите цени. „ Трябва да изработят целия задатък по цени за времето, когато са дадени. За страдание, най-после губещите ще се окаже строителния отрасъл. Големият проблем е метода, по който е възлагано и е осъществено цялото строителство ”, изясни районният министър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР