Днешната първа сесия от преговорите за Брекзит бе "важна" и

...
Днешната първа сесия от преговорите за Брекзит бе "важна" и
Коментари Харесай

Приключи първата сесия от преговорите за Брекзит

Днешната първа сесия от договарянията за Брекзит бе "важна " и "полезна ", съобщи през днешния ден в Брюксел ръководителят на преговорния екип на Европейската комисия Мишел Барние.

На взаимна конференция с английския министър за Брекзита Дейвид Дейвис, Барние изброи три основни тематики, които би трябвало да бъдат уредени - гарантирането на правата на жителите от двете страни на Ламанша, уреждането на "сметките ", на всички поети финансови задължения и опазване на съглашението от Разпети петък за Северна Ирландия.

"Винаги ще работим с Обединеното кралство и в никакъв случай срещу Обединеното кралство ", сподели Барние. Главният договарящ от страна на Еврокомисията цитира Жан Моне с думите: "Не съм нито оптимист, нито черноглед. Аз съм просто съдбоносен ".

Преговорите сред Барние и Дейвис започнаха през днешния ден, съвсем година след референдума за участието на Обединеното кралство в Европейския съюз, на който близо 52 % от гласувалите британци избраха страната им да напусне блока на 28-те.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР