Днешна телевизионна изява на Кирил Петков провокираха ДАНС да му

...
Днешна телевизионна изява на Кирил Петков провокираха ДАНС да му
Коментари Харесай

ДАНС постави диагноза на Кирил Петков: Псевдоексперт и безотговорен политик с опасно поведение!

Днешна телевизионна изява на Кирил Петков предизвикаха ДАНС да му отговори. Ето формалната позиция на контраразузнаването:
" Безотговорно и рисково е когато политици и псевдоексперти разясняват и дават оценки на детайли от активността на ДАНС, без да разполагат с информация за тях и за придобиване на краткотрайни дивиденти, разпространявайки освен това и класифицирана информация, която е предпазена със закон. Подобни изявления са във щета на сигурността на българските жители и на страната, уронват престижа и доверието в българското контраразузнаване и затрудняват взаимоотношението с задграничните сътрудници ", написа в позицията си ДАНС.
 
" За осъществяване на законово избраните си отговорности чиновниците на ДАНС употребяват специфични способи и средства, умения и качества, добити в процеса на работа и надграждани всекидневно в профилирани образования и в споделените действия с партньорски служби. Изграждането на ефикасен чиновник лишава години. Ежедневното натоварване и отговорността на всеки чиновник са големи. Ресурсите на Агенцията са ориентирани към осъществяване на голям брой законово регламентирани задължения ", пишат още от ДАНС.
 
И припомнят, че " службите за сигурност са имунната система на една страна и воденето им към съсипия с думи и дейности е пагубно за държавността и за жителите. Нека вместо това се стремим към създаване на просвета на сигурност, към непоклатимост и разцвет на България ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР