Днес започват битките за спасение в Първа лига. Пирин Благоевград

...
Днес започват битките за спасение в Първа лига. Пирин Благоевград
Коментари Харесай

Започват битките за спасение в Първа лига

Днес стартират борбите за избавление в Първа лига. Пирин Благоевград посреща Хебър от 17:00 ч., а Берое е хазаин на Септември София от 19:15 ч.

" Орлетата " завоюваха Септември с 1:0 в последния кръг на постоянния сезон в Първа Лига. Данийл Кондраков означи победния гол от дузпа в последните секунди на първото полувреме. Столичани играха повече от час с човек по-малко, откакто Иван Арсов бе изпъден в средата на първото полувреме. Благодарение на цялостния актив от точки благоевградчани влизат в плейофите на 13-то място в класирането. Така макар напъните на играчите през целия сезон, в този момент отборът ще се бори за спасението си.

Пирин има предина от едвам две точки пред предпоследния – Септември и пет от новобранеца – Спартак Варна. Победата над Септември в последния кръг на шампионата прекъсна отрицателната серия на тима от шест мача без триумф – две равенства и четири провали. У дома Пирин по този начин и не съумя да покаже постоянна игра – три победи, пет равенства и седем провали.

В мач от 30-ия кръг на Първа Лига в Стара Загора, Хебър записа победа с 2:0 против Берое. Головете бяха маркирани от Стефан Цонков и Георги Търтов – по един във всяко полувреме. Така играчите на Хебър финишираха постоянния сезон на 14-та позиция в таблицата. Ако гостите запазят тази позиция и след плейофната фаза, то футболистите на Любослав Пенев ще играят бараж за оставане в елита на българския футбол.

Противно на логиката, футболистите на Хебър могат да се похвалят със доста по-добра статистика като посетител. От началото на акцията тимът от Пазарджик има на своята сметка пет победи, две равенства и осем провали. За страдание на почитателите на Хебър, една от тези загуби бе точно от състава на Пирин Благоевград.

Берое и Септември играха един против различен на стадиона в Стара Загора на 4 март. Въпреки че спомените от предния мач са напълно пресни, тимовете още веднъж ще трябват да премерят сили. Тогава столичани завоюваха с 2:1. Феновете на Берое сигурно чакат по-добро показване. В последните три директни дуела сред двата отбора, Септември е със 100-процентов актив и има общо 6 попадения, до момента в който Берое означи единствено 2.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР