Днес започва гласуването във вътрешните избори на Да, България за

...
Днес започва гласуването във вътрешните избори на Да, България за
Коментари Харесай

“Да, България” гласува за 9 кандидати в предварителни избори за Европарламент

Днес стартира гласуването във вътрешните избори на " Да, България " за подредбата на претендентите на партията в окончателните листи за изборите за Европейски парламент. Членовете на партията ще имат 3 дни, с цел да гласоподават посредством мобилно приложение или по пощата за деветимата претенденти, които бяха номинирани от локалните организации.

" Да, България " е единствената партия, която направи пълноценна вътрешна акция за лъчение на претенденти за Европарламента. Тя мина през редица срещи с членовете на партията в 23, 24 и 25-и изборни региони в София, Пловдив, Бургас а през вчерашния ден се организира и заключителният спор сред претендентите в София пред храма “Св. Седмочисленици ”. Там членове, симпатизанти и жители имаха опция да задават въпроси на претендентите Алина Добрева, Богомил Георгиев, Дилиян Манолов, Димитър Димитров, Елисавета Белобрадова, Живко Димов, Мирослав Дачев, Силвия Атипова и Стефан Тафров, оповестиха от партията.

В предизборните диспути Алина Добрева уточни, че в Европейския парламент ще работи за пробутване на европейските политики в региона на бюджет и медийна независимост. “Ще работя за еластичност на европейския бюджет по този начин, че да можем да посрещаме рецесиите, които ни заобикалят отвред. Ще работя за това европейските средства да се изразходват по следен метод и насочено към резултатите тъй че да влагаме в бъдещето на нашите деца ”, сподели Добрева, която работи в Изследователския център на Европейския парламент.

В главните си цели Богомил Георгиев уточни опазването на здравето и защитата и сигурността. “Ще работя за цифровизация на медицината по този начин, че хората даже и в дребните труднодостъпни обитаеми места да имат достъп до качествена медицина и до лекарства. Ще работя за Европейски здравен съюз и Европейско законодателство за предварителна защита на болесттите. Ще работя и за икономическо и военно съдействие на равнище Европейски съюз и ще обърна изключително внимание на новите технологии и оръжия като изкуствен интелект и военни дронове. Не на последно място ще работя за това гласът на България да се чува повече и по-силно в Брюксел и ще проследявам за регулации, които могат евентуално да са в ущърб на българския интерес ”, съобщи дипломираният в Германия фармацевт.

Дилиян Манолов съобщи, че в Европейския парламент ще се бори с дезинформацията. Като различен приоритет той уточни политиките, свързани с младежите и хората с увреждания. “Ние сме хората, които можем да вършим най-вече висока просвета и най-вече предприемачество, само че сме оставени да не можем да го вършим в действителност. Ако можем да го вършим, това са извънредно доста приходи за извънредно скъпите неща, които желаеме да вършим в Европейски Съюз ”. сподели Манолов, който от 5 години работи в стратегии на Организация на обединените нации на най-високо интернационално равнище.

Димитър Димитров съобщи, че в случай че бъде определен за евродепутат, ще работи за засилена политическа, икономическа и филантропична поддръжка за Украйна, както и за цялостно дейно използване на глобите срещу съветската федерация. Той уточни, че ще работи и за основаването на европейски защитителен съюз. “Ще работя за това европейският лист Магнитски да бъде уголемен и ефикасен и да включва освен извършители на правата на индивида, само че и корпулетни корупционери, които да бъдат глобени в това число тук в България ”, уточни Димитров, експерт в региона на интернационалните връзки и връзките.

Според народния представител от ПП-ДБ Елисавета Белобрадова войната в Украйна напълно трансформира целите на Европейски Съюз, по тази причина всеки представител би трябвало да съобрази програмата си по отношение на ползите на Европа. Тя акцентира на сигурността на Европа и обединен защитителен дирек посредством оптимизация и съгласуваност на военните мощности в Европа по въздух, вода, суша и в киберпространството. Като свои цели тя уточни още цялостната поддръжка за Украйна, засилена работа върху систематичните проблеми на Европа като демографската рецесия, застаряващо население, рецесия на пазара на труда и поддръжка за уязвимите групи. Белобрадова уточни, че миграцията и отбраната на националния интерес са също измежду нейните основни цели.

Живко Димов съобщи, че ще работи за ускорение на европейската интеграция от законодателна и нормативна позиция. “Смятам, че ще ни донесе доста позитиви в работата ни с развиването на нашата инфраструктура и приемане на доста ноу-хау от Европа, с цел да може да се развиваме по-бързо и да ускорим нашия евро стопански напредък ”, добави той, експерт в региона на енергийните пазари и услуги.

Основната цел на Мирослав Дачев, експерт в региона на бизнес консултантството, е да направи мощна демократична България в мощна демократична Европа. Неговите три съществени цели са: поддръжка на дребния и междинен български бизнес, промени в Европейски Съюз като административни съкращения на разноски и основаване на приемна за жителите, които да могат да имат непрекъсната връзка с него.

“В Европа ще се грижа за по-добра регулация на обществените медии и на ай ти пространството, тъй като мисля, че това е най-големият проблем, който ще имаме в бъдеще. Ще работя за основаването на общественост към мен, която по-късно да стана дипломат на европейските хрумвания и полезности ”, посочи писателката Силвия Атипова в своите цели.

Дипломатът и публицист Стефан Тафров уточни, че ще се занимава с главния въпрос, който стои пред Европейския парламент в новия му мандат, а точно проблемите на сигурността, които се слагат пред Европа след съветската експанзия против Украйна. Друга негова тематика ще бъде миграцията, както и промяната на европейските институции. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР