Днес започва едно от най-интересните европейски топ първенствата - Бундеслигата

...
Днес започва едно от най-интересните европейски топ първенствата - Бундеслигата
Коментари Харесай

Бундеслигата започва! А с това и операцията по детронирането на Байерн Мюнхен

Днес стартира едно от най-интересните европейски топ шампионатите - Бундеслигата на Германия. Кампанията на сезон 2021/2022 се открива довечера в 21:30 българско време от Борусия (Мьонхенгладбах) и Байерн Мюнхен (и ще се излъчва по Диема спорт 3), а сезонът дава обещание да е извънредно забавен и може би подобен, в който превъзходството на Байерн ще бъде прекратена и няма да бъде разрешено клубът да завоюва 10-та поредна Сребърна салатиера.

Мотивите да се допуска подобен процес несъмнено има. На първо място, сякаш за първи път от доста време насам, баварците ще са уязвими на треньорската пейка. Юлиан Нагелсман до този миг е един огромен медиен балон. Той стартира треньорската си кариера в Хофенхайм през 2016 година на 28-годишна възраст, беше сензация, нещо невиждано, само че като теглим чертата досега - той не е спечелил нищо. А точно това е главният индикатор за качествата на един треньор.

В Байерн все още всичко е против Нагелсман

Заради принадлежността си като футболист към Мюнхен 1860 и слабата игра на подопечните му футболисти в контролите на отбора, той бе освиркван и обиждан на " свиня " от почитатели на мюнхенския гранд.

Друг проблем за него е прекомерно нежната му възраст за треньорската специалност (34 годишен). В съблекалните на футболните тимове е цялостно с его, а това важи с още по-голяма мощ за съблекалните на грандове от вида на Байерн Мюнхен, Реал Мадрид и Барселона. Лидерите с его нормално не гледат с изключително почитание младите треньори, изключително когато са толкоз близки по възраст до тях или даже са по-възрастни. А също така младият немски експерт обича да опитва със схемата на игра и да прави революции в подготвителния развой. Това е нож с две остриета в гранд като Байерн.

Трети проблем пред Нагелсман е, че Байерн сега разполага с отслабен, необновен и заситил се с доста триумфи тим. Отслабен, тъй като двама от основните играчи и водачи на отбора - Дейвид Алаба и Жером Боатенг напуснаха. Необновен, тъй като до момента баварците направиха единствено един мощен трансфер с привличането на централния бранител Дайо Упамекано. А за какво е заситил се с триумфи - даже няма потребност да се изяснява с детайлности. 9 следващи трофеи на Германия...

Юлиан Нагелсман ще би трябвало някак да се оправя и с напрежението, което ще основават медиите след всяка неверна стъпка на неговия Байерн. А, коства ми се, първата ще е още тази вечер против Мьонхенгладбах - било то със загуба или еднакъв резултат.

И изрично не на последно място, баварците несъмнено би трябвало да са респектирани от положението на съперниците си. Ред Бул Лайпциг, откъдето пристигна Нагелсман, назначи за своя треньор американеца Джеси Марш, който има солидна витрина от титли с Република България Залцбург. На фона на смяната на скамейката, " биковете ", като изключим измененията в центъра на отбраната поради продажби, резервираха състава си и могат да се похвалят с равностойни играчи на всички постове - играчи, които са гладни за триумфи.

При Борусия Дортмунд нещата са сходни. Те също привлякоха някогашен кадър на Ред Бул Залцбург за собствен треньор, въпреки и последно работил в Борусия (Мьонхенгладбах). Марко Розе, сходно на Марш, също има няколко трофея с австрийския гранд, и още веднъж сходно на него може да бъде благополучен от това, с което разполага като състав. Дортмундци се разделиха с британския национал Джейдън Санчо, който отиде в Манчестър Юнайтед, само че огромната им звезда - Ерлинг Халанд, към този момент остава. Ядрото на тима от предходната година - също, а за заместител на Санчо бе притеглен обещаващият нидерландец Дониел Мален от ПСВ.

С оглед на новите си треньори - Байер Леверкузен (Херардо Сеоане) и Волфсбург (Марк ван Бомел), биха могли да се окажат приятна изненада през започващия през днешния ден сезон в немската Първа Бундеслига.

Борусия (Мьонхенгладбах) с Адолф Хютер, Херта със завърналия се отпред на отбора Пал Дардай, както и Айнтrахт Франкфурт (въпреки издънката за Купата на Германия) с Оливер Глазнер, ще са тимове, които сигурно ще основават проблеми на любимците и ще им объркват някои сметки в хода на сезона. Те обаче надали биха могли да се включат в борбата за Салатиерата.

Основни съперници на Байерн за купата ще са Ред Бул Лайпциг, Борусия Дортмунд и Байер Леверкузен, като лайпцигци и дортмундци имат известно преимущество пред " аспирините " и са с извънредно изравнени шансове, когато приказваме за детронирането на баварския исполин.

Всъщност това, което може да резервира статуквото на Байерн Мюнхен, е промяна на Нагелсман още първоначално или даже в средата на сезона - сюжети, чиято възможност не е по никакъв начин дребна. Още повече - прорабоотвало е в предишното.

Предстои ни да седнем пред тв приемниците и да се любуваме на зрелищата, които ще предложи Бундеслигата, а някои от въпросителните ще стартират да падат още след няколко уикенда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР