Днес започна двудневната международна научна конференция УНИТЕХ, чийто домакин и

...
Днес започна двудневната международна научна конференция УНИТЕХ, чийто домакин и
Коментари Харесай

Международна научна конференция УНИТЕХ`23 в Габрово

Днес стартира двудневната интернационална научна конференция УНИТЕХ, чийто хазаин и организтор за 23 път е Технически университет - Габрово. Форумът събирапредставители на академичната общественост от страната и чужбина, които показват своите реформаторски отчети и разработки в разнообразни сфери на науката. В формалното разкриване на събитието участваха ректорът на Технически университет - Габрово професор Илия Железаров, регионалният шеф на област Габрово Мария Башева и заместник-кметът на Община Габрово Невена Минева.

" Живеем в извънредно динамична среда от позиция на технологиите, цифровизацията, развиването на изкуствения разсъдък. Необходимостта от все по-адекватното облекчаване на потребностите на хората изисква умни и гъвкави решения, използвани както в всекидневието на елементарните жители, по този начин и в стратегическото ръководство на урбанизираните територии.

Днес, от ден на ден от всеки път ние – локалните админи, се обръщаме към вас учените, тъй като вие притежавате знанието, опита и характерната експертиза, която все по-често ни е нужна, с цел да вкарваме приложения и технологии в ръководството на града.

От името на Община Габрово ви благодаря, че сте наш сътрудник в осъществяването на редица интернационалните планове, които целят да развият иновационна еко-система, стимулирайки бизнеса посредством развиване и даване на услуги за създаване на нови световни артикули и софтуерни решения.

Не на последно място желая да ви поздравя, че на територията на Технически университет – Габрово сполучливо се осъществя мащабнияпроект Център за компетентности „ Интелигентни мехатронни, еко - и енергоспестяващи технологии ”, който даде подтик на нововъведенията в района, а постигането на напредък посредством нововъведения е главен приоритет в нашата локална икономическа политика, " сподели Минева в обръщението си към гостите на форума.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР