Днес заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната

...
Днес заместник министър-председателят по климатични политики и министър на околната
Коментари Харесай

Министър Сандов се срещна с посланика на САЩ Херо Мустафа

Днес заместител министър-председателят по климатични политики и министър на околната среда и водите организира среща с Н. Пр. Херо Мустафа, дипломат на Съединени американски щати в България, оповестиха от министерството.

Посланик Мустафа насочи приветствие към министър Сандов за назначението му като вицепремиер по климатични политики. Двамата се съгласиха с значимостта от извеждането на политиката по климата високо в дневния ред на държавното управление, предвид на незабавната потребност да бъде адресиран този проблем и нуждата от добра съгласуваност сред всички институции.

Министър Сандов показа целите си и уточни, че е мощно стимулиран да работи за убеждаването на институциите, бизнеса и гражданското общество в нуждата от предприемане на незабавни ограничения за попречване изменението на климата. Един от методите е точно посредством съдействие с страни с високо развити технологии и ноу-хау в региона на зелената сила.

Климатичните промени са безспорен факт и последствията от тях оказват влияние както върху другите браншове на стопанската система, по този начин и върху здравето на хората, биоразнообразието и екосистемите.



В това отношение партньорството със Съединени американски щати е от основно значение като страна водач в региона на зелената сила. И двете страни потвърдиха, че България и Съединени американски щати са съдружници и стратегически сътрудници, обединени от общи полезности, ползи и споделена визия за стабилно развиване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР