Днес, за пореден път, светът стои на кръстопът в историята,

...
Днес, за пореден път, светът стои на кръстопът в историята,
Коментари Харесай

4-те предложения на Китай са от полза за създаване на ново Азиатско-тихоокеанско чудо

" Днес, за следващ път, светът стои на кръстопът в историята, а Азиатско-тихоокеанският район е още по-голям и играе още по-важна роля ", съобщи ръководителят на КНР Си Дзинпин на 29-ата среща на водачите на АТИС. Речта слага главните насоки за задълбочаване на съдействието в района.

Азиатско-тихоокеанският район съставлява една трета от международното население и повече от 60% от общия размер на световната стопанска система. През последните няколко десетилетия съдействието в района сътвори " чудото на Азиатско-тихоокеанския район " и се трансформира в източник на световен стопански напредък. Световната конюнктура обаче все още е, че пандемията продължава, едностранността и протекционизмът се повишават, а международното развиване е изправено пред огромни провокации. Къде отива светът и Азиатско-тихоокеанският район? На този въпрос би трябвало да намерим отговор.

" Поддържане на интернационална правдивост и създаване на кротичък и постоянен Азиатско-тихоокеански район, ", " придържане към неприкритост, инклузивност и блян към общ Азиатско-тихоокеански разцвет ", " придържане към зелено и нисковъглеродно развиване и създаване на чист и хубав Азиатско-тихоокеански район ", " отстояване на общата орис и създаване на Азиатско-тихоокеански район на взаимна помощ " - тези четири оферти от китайския водач Си Дзинпин са в сходство с шестте оферти, показани от него в писменото му изявление на срещата на върха на бизнес водачите на АТИС предходния ден. Те са освен резюме на многогодишния опит в основаването на " чудото на Азиатско-тихоокеанския район ", само че и отражение на прецизното разбиране и стратегическо обмисляне на актуалната обстановка, със мощно практическо и всеобхватно значение.

Като значим член на АТИС Китай се възползва от развиването на Азиатско-тихоокеанския район и употребява личното си развиване, с цел да се способства назад към района. До 2020г. размерът на търговията сред Китай и членовете на АТИС доближи 2,87 трилиона щатски $.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР