Днес взехме единодушно решение да поискаме оставката на генералния директор

...
Днес взехме единодушно решение да поискаме оставката на генералния директор
Коментари Харесай

СЕМ: Ако до седмица не получим оставката на шефа на БНР, започваме процедура за неговото предсрочно освобождаване

Днес взехме единомислещо решение да желаяме оставката на генералния шеф на БНР. Ако такава не постъпи в едноседмичен период, ще стартираме процедура по предварително преустановяване на мандата му.

Това съобщи в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия ръководителят на Съвет за електронни медии София Владимирова по повод днешното съвещание на регулаторния орган и поисканата оставка на шефа на БНР Светослав Костов. 

" Напрежението в радиото е огромно. Всички сме очевидци на това. Когато господин Светослав Костов бе изслушван при нас, той разгласи, че ще работи за свободна и добра конюнктура в радиото. Сега сме очевидци на стартирането на " Let it be " в ефира и хора с плакати " Оставка ", които стоят пред радиото всеки ден. Нашите претекстове за настояването на тази оставка няма да останат скрити и те ще станат ясни след седмица. Процедурата за предварително освобождение на господин Костов ще стартира с оповестяването на нашите претекстове и взимането на решение. За да приемем решение за предварително преустановяване на мандата, би трябвало да има най-малко 3 гласа " за ". След една такава процедура ще има избор на изпълняващ длъжноста на общоприет шеф на БНР. Съвет за електронни медии беше единомислещ през днешния ден ", повтори Владимирова.

" Спирането на БНР е невиждано и не се дължи на техническа неточност. Спазваме Закона за радио и телевизия, сезираме всички способени органи и се надяваме и ние да бъдем сезирани. КРС към този момент разгласи, че ще наложи санкции за прекъсването на радиото. Генералният шеф би трябвало да понесе своята отговорност и за прекъсването на ефира, и за опита за въздействие над публицистите, както се твърдеше при нас. Ние не можем да проверяваме тези приказки за напън. Има си органи за тази работа. Не сме разговаряли кои са главанаците в радиото ", разгласи още шефката на Съвет за електронни медии.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР