Днес вятърът ще се усили и ще бъде умерен, в

...
Днес вятърът ще се усили и ще бъде умерен, в
Коментари Харесай

Топъл и ветровит уикенд, от понеделник леко застудява

Днес вятърът ще се усили и ще бъде сдържан, в Северна България - краткотрайно мощен от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, над североизточните региони - по-често забележителна. Максималните температури ще бъдат сред 15° и 20°, в София към 15°, оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна по северното крайбрежие. Ще духа сдържан вятър от запад-югозапад, в северните региони ще е краткотрайно мощен. Максималните температури ще са 15-17°, температурата на морската вода е 5-6°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, по-значителна над Стара планина, само че ще е съвсем без превалявания. Там и северозападният вятър ще е мощен, до момента в който в масивите на юг ще е до сдържан. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра - към 3°.

В неделя ще има раздрана междинна и висока облачност, вятърът ще отслабне, ще е до сдържан от запад-югозапад. Минималните температури ще са сред 2° и 7°, а оптималните - сред 17° и 22°. В понеделник вятърът ще се ориентира от северозапад и още веднъж ще се усили и с него дневните температури за малко ще се намалят. Облачността ще се усили, само че единствено на обособени места, основно в Северна България и източните региони ще превали слаб дъжд, в планините над 1500 м - слаб сняг.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР