Днес времето ще се определя от средиземноморски циклон, който бавно

...
Днес времето ще се определя от средиземноморски циклон, който бавно
Коментари Харесай

Уикендът започва с дъждове и падане на температурите

Днес времето ще се дефинира от средиземноморски циклон, който постепенно ще минава през Гърция и Егейско море. Ще бъде облачно, последователно преваляванията ще обзет цялата страна и след обяд ще са повсеместни, тук-там интензивни и обилни по количество. В Югоизточна България ще има и гръмотевична активност. С сдържан и краткотрайно мощен северозападен, а в източната половина от страната североизточен вятър ще нахлува леден въздух. Температурите бързо ще се намаляват и към 15 часа ще са от 6-8 градуса тук-там в западните региони, до 16-18 в югоизточните. Привечер и през нощта против неделя с понижението на температурите, в регионите с надморска височина над 600 метра, дъждът ще минава в сняг.

За цялата територия на България са оповестени предупредителни кодове за значителни дъждове. За областите Видин, София, София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и Сливен той е жълт. За всички останали елементи на страната – оранжев.

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за месеца - ще продължи да се намалява.

Над планините ще бъде облачно, прохладно с превалявания от дъжд, а над 1200 метра - от сняг, само че по здрач с понижението на температурите границата на снеговалежите ще се снижи. Ще духа мощен до плевел вятър от изток-североизток и с него ще нахлува леден въздух. През по-голямата част от деня по високите и открити елементи вятърът ще е от юг-югоизток, само че по здрач и там ще се ориентира от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 7 градуса, на 2000 метра - към 1.

Над Черноморието ще бъде облачно с превалявания от дъжд, тук-там обилни. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха ще са 17-19 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР