Днес Volvo Cars и Geely Auto обявиха, че двете компании ще

...
Днес Volvo Cars и Geely Auto обявиха, че двете
компании ще
Коментари Харесай

Volvo Cars и Geely Auto задълбочават връзките си

Днес Volvo Cars и Geely Auto оповестиха, че двете компании ще задълбочат сътрудничеството си, като ще работят за постигането на нови синергии в региона на задвижващите агрегати, шерването на архитектури за електрически коли, обща активност по отношение на системите за автономно управление, следпродажбеното обслужване и други.

Според анонса, Volvo Cars и Geely Auto ще поставят началото на нова компания, която ще започне работата си през тази година и ще обедини подразделенията за задвижващи агрегати на двете страни, а основен акцент в активността на новата организация ще бъдат идващото потомство хибридни задвижвания, мотори с вътрешно горене и предавателни кутии. Новите разработки ще бъдат притежание и на двете страни, както и налични за трети страни.

Volvo Cars и Geely Auto ще работят дружно също така и в области като съгласуваност, технологии и системи за самостоятелно ръководство, споделено прилагане на коли и електрификация. По отношение на последната област, двете компании ще работят по общи планове за акумулатори, електромотори и други.

На базата на настоящата дистрибуторска мрежа на Volvo Cars, двете компании ще си сътрудничат и за световното разширяване на наличието на новосформираната им компания Lynk & Co.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР