Днес ви срещаме с талантливата актриса Гергана Данданова, която е

...
Днес ви срещаме с талантливата актриса Гергана Данданова, която е
Коментари Харесай

Гергана Данданова: “Клетката“ е вътре във всеки един от нас и трябва да намерим кураж да я разбием

Днес ви срещаме с надарената актриса Гергана Данданова, която е една от основните героини в новия сериал на NOVA " Клетката ". Тя ще ни разкаже за героинята си и за сюжета на новата престъпна драма, която феновете ще могат да гледат от тази есен в ефира на NOVA.  „ Клетката “ е първият български сериал, който демонстрира действителността в пандиза и дава обещание доста забавни сюжетни линии и трагични моемнти, близки до действителността, в която живеем. Гергана Данданова открехва завесата и ни споделя любопитни моменти от снимачния развой, а ние към този момент нямаме самообладание да гледаме новия сериал!

***

„ Клетката “ има поръчка да черпи ентусиазъм от действителния живот и неща, с които сме се сблъсквали всички. Имаше ли нещо от живота на твоята героиня, което ти беше близко?

Действително „ Клетката " е огледален облик на действителността, в която живеем. Сюжетът и тематиките в сериала са извънредно настоящи. Вероятно много хора ще припознаят личния си проблем в даден миг. Същото важи и за мен – има тематики, които са ми близки. “Клетката “ е вътре във всеки един от нас и би трябвало да намерим сили и кураж да я разбием. Историята е доста завладяваща, изпълнена с обрати, неправда, болежка, само че в това време има и доста обич, другарство, героизъм. Сигурна съм, че на феновете ще им бъде забавно.

 Гергана Данданова NOVA/Красена Ангелова

Това е трагична история с престъпна нишка – мъчно ли се снима сериал, кондензиран с толкоз мощни страсти? Каква е атмосферата на снимачната площадка?

Не бих споделила, че е мъчно, само че не е и елементарно. За подобен вид сериал е нужна огромна централизация и сериозна кондиция. Понякога се снима 12 часа дневно и е нужно да си във форма. За моя наслада, екипът на „ Клетката “ е страховит. Когато се срещнах с тях, ми направи усещане, че са като еднo семейство – сплотени и доста обгрижващи. Изключително е значимо да работиш в спокойна конюнктура. А всички с такава любов се грижат за мен, че отивам с наслада на терен. Радвам се, че станах част от това семейство.

Подготви ли се авансово по някакъв метод за ролята? Имаше ли сложни моменти?

Имахме няколко срещи с целия екип, с цел да поговорим, да си изясним стилистиката и пътя, по който би трябвало да вървим. Аз не съм от актьорите, които изчитат цялата литература и гледат всички филми с такава тема. Защото неизбежно, гледайки филм, подсъзнателно ти остава реакцията и страстта на героя и по-късно имитираш. За мен е значимо всяко едно действие и реакция да са мои. Да са подбудени от моята природа и вътрешен глас. И тогава, колкото и сложни моменти да имаш в сюжетната линия, ги преодоляваш.

 Гергана Данданова NOVA/Красена Ангелова

За Ина (твоята героиня в сериала) казваш, че е на първо място майка. Ти самата си майка – по какъв начин се усещаше, до момента в който изграждаше облика ѝ. Имаше ли нещо от персоналния ти майчински опит, което ти оказа помощ?

Безспорно това, че съм майка и в живота, ми оказа помощ при построяването на взаимоотношенията с щерка ми в сериала, в чийто облик влиза Маргарита Лъчезарова. Всяка прегръдка, всеки взор, всяко нежно допиране е подбудено от връзките ми с моите деца. В този ред на мисли, Маргарита също ми оказа помощ. Една прелестна, харизматична и надарена млада актриса. С нея се стиковахме и си допаднахме толкоз бързо и елементарно, че единствено по погледа ѝ познавам какво желае да ми каже. Моята героиня Ина е жена, в която има всичко. Рядко се случва сходно актьорско предизвикателство. И съм щастлива, че навръх мен повериха тази изключителна жена.

В сериала си партнираш с Асен Блатечки, който влиза в ролята на обществения контрольор Димитър. Сработихте ли се елементарно?

С Асен е доста леко и прелестно да се работи. Знам, че колкото по-талантлив и огромен е артистът, толкоз по-непретенциозен и непретенциозен е той. Асен е подобен. Изключителен експерт и преди всичко мисли за колегата си. Срещата ми с него потвърждава, че човек постоянно има на какво ново да се научи. Той пъклен доста ми оказва помощ и съм му признателна за това.

 Гергана Данданова NOVA/Красена Ангелова

Въпреки трагичния сюжет, има ли занимателни моменти на снимачната площадка? Можеш ли да ни издадеш някоя занимателна преживелица?

Когато на хората им е прелестно да работят дружно, постоянно има радостни моменти и мотиви да се посмееш, макар трагичните събития в сюжета. Снимахме в един парк. Обяви се начало на действието и след секунди мина трен – първо в едната, след това и в другата посока. Изчакахме влаковете, само че по-късно прелетя аероплан. Когато и той отмина, си помислих: „ Е, няма накъде повече! “ И в този миг – линейка, а незабавно след нея и полицейска кола! Накрая някой сподели: „ Е, в този момент остава да кацне към този момент и летяща паница! “ И всички избухнахме в смях. Има доста занимателни и смешни моменти в процеса и мисля, че те са нужни, тъй като оказват помощ на всеки и основават приятна атмосфера.

Новата престъпна трагична поредица „ Клетката “ започва на 30 септември от 20.00 ч.. Ексклузивно ще бъдат излъчени първите два епизода от сериала, след което феновете ще може да проследят историята всяка събота от 21.00 ч. в ефира на NOVA.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР