Днес възпоменаваме един от най-мрачните епизоди в човешката история. Това

...
Днес възпоменаваме един от най-мрачните епизоди в човешката история. Това
Коментари Харесай

Борисов от Аушвиц за един от най-мрачните епизоди в човешката история

Днес възпоменаваме един от най-мрачните епизоди в човешката история. Това написа министър-председателят на България Бойко Борисов в персоналния си профил във Фейсбук по отношение на церемонията по повод 75-тата годишнина от освобождението на някогашния концлагер Аушвиц- Биркенау.

По-рано през днешния ден министър председателят дойде в Полша, където участва на Възпоменателното честване пред " Портата на гибелта " в Аушвиц-Биркенау и където с държавни водачи от целия свят и ръководители на интернационалните организации почитат паметта на жертвите.

" Днес означаваме Международния ден за възпоменание на жертвите на Холокоста. Дълбоко скърбим за милионите почтени жертви и тяхното страдалчество. Един от най-мрачните епизоди в човешката история – Втората международна война, ще се запомни и с героичното дело на българския народ, който избавя над 48 000 свои сънародници-евреи, като не ги предава на сигурна гибел в нацистките концентрационни лагери. Трябва да се поучим от уроците на предишното и в никакъв случай да не позволяваме паметта за Холокоста да бъде изтрита или подменяна. Днес с държавни водачи от целия свят сме в някогашния концлагер Аушвиц-Биркенау, където за следващ път ще отправим мощно обръщение, че спазването на човешките права е наложително изискване за мир и прогрес и не предстои на политически компромис ", написа още Борисов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР