Днес във Военномедицинска академия /ВМА/ се проведе курс Първа помощ,

...
Днес във Военномедицинска академия /ВМА/ се проведе курс Първа помощ,
Коментари Харесай

„Първа помощ” за мотористи във ВМА: Разумната скорост спасява животи!

Днес във Военномедицинска академия /ВМА/ се организира курс „ Първа помощ ”, в който участваха представители на най-голямата мотоорганизация в България “Sofia Riders ” , оповестиха от здравното заведение.

Съвместната самодейност започва през 2017 година, само че бе прекратена заради усложнената конюнктура от COVID-пандемията. Три години по-късно се възобновява и уголемява, като с изключение на лекционната част, се организираха и демонстрации във Военномедицинския симулационен подготвителен център .

Доцент Емил Кържин от реанимацията на ВМА и доцент Недялко Григоров със своя екип от незабавното звено на болничното заведение демонстрираха образно на феновете на високите скорости какви са главните стъпки за оказване на първа помощ.

По думите им, основните моменти при случай на пътя са обезпечаване на сигурност, оценка на положението на потърпевшия и оказване на помощ.
Представителите на “Sofia Riders ” признават, че доста постоянно стават очевидци пътнотранспортни катастрофи.

Според изнесените данни по време на курса, 57% от жертвите умират в първите няколко минути на злополуката, 22% – по време на превозването до болнично заведение или в същия ден, а 21% умират в идващите 30 дни от злополуката.

„ Запомнете едно – рационалната скорост избавя животи “ , безапелационни са медиците.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР