Днес във Франция се провежда вторият тур на парламентарните избори. Вотът

...
Днес във Франция се провежда вторият тур на парламентарните избори.
Вотът
Коментари Харесай

Франция избира парламент

Днес във Франция се организира вторият тур на парламентарните избори.

Вотът е значим тест за центриста президент Еманюел Макрон , който завоюва втори мандат против крайнодясната Марин льо Пен, само че социологическите организации не му дават сигурна победа и през днешния ден.

Партията на Макрон евентуално няма да получи безусловно болшинство. Тогава държавното управление към момента ще може да ръководи, само че единствено след съвещания с други партии за поддръжка.
 Макрон прикани французите да му дадат болшинство
Макрон прикани французите да му дадат болшинство

Преди втория тур на парламентарните избори, плануван за неделя

Избирателната интензивност на първия тур в неделя доближи рекордно ниско равнище за парламентарни избори, като по-малко от половината от 48,7 милиона гласоподаватели във Франция гласоподаваха.

Партията на Макрон и нейните съдружници са с съвсем равни гласове с нова лява коалиция, формирана от твърдолевите, социалисти и зелени. На национално равнище и двамата получиха близо 26% от гласовете на първия тур.

Обединената левица " Нов екологичен и обществен национален съюз " (NUPES) на Жан-Люк Меланшон въпреки всичко зае второ място с 25,66 на 100.

На трето място се класира " Национален общ брой " на Марин льо Пен с 18,67% от гласовете.

Предвижда се претендентите на Макрон да завоюват в по-голям брой окръзи от техните леви противници, само че ще получат доста по-малко места, в сравнение с преди пет години.
 Крехка преднина за Макрон на първия тур на парламентарните избори
Крехка преднина за Макрон на първия тур на парламентарните избори

Франция гласоподава

За да завоюва на първия тур, претендентът би трябвало да получи повече от 50% от подадените гласове и най-малко 25% от гласовете, регистрирани в изборния регион. Във втори тур вземат участие политиците, получили най-малко 12,5%.

Победата е за този, който получи най-вече гласове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР