Днес ваксинационния щаб трябва да излезе с решение за прилагането

...
Днес ваксинационния щаб трябва да излезе с решение за прилагането
Коментари Харесай

Днес решават окончателно ще се прилага ли и как ваксината Янсен у нас. Пристигат още дози от Pfizer

Днес имунизационния щаб би трябвало да излезе с решение за използването на имунизацията на "Янсен " у нас. Страната ни към този момент е получила дози от препарата, които стоят на склад, до момента в който не излезе публично решение на здравните управляващи.

В петък след съвещание на щаба стана ясно, че се чакат мненията на още две комисии и на база тях дружно с решението на ЕМА, ще се вземе окончателното решение. Стана ясно, че не се обмисля вид, в който имунизацията на "Янсен " да не се ползва. Единият вид е използването на "Янсен " да се вкара с показанията на "АstraZeneca "- с нараснал о внимание за дами под 60 година, а другият е да се работи с нея без ограничаване.

По отношение на зелените коридори за имунизиране против COVID-19, които ще бъдат отворени от 30 април до 9 май, през днешния ден РЗИ-тата в страната би трябвало да разгласят къде в кой ден кои "зелени коридори " ще работят.

Днес в страната ни се чака да дойдат 138 060 дози ваксини против COVID-19 от производителя Pfizer/BioNTech.

В неделя у нас доставиха и 21 600 дози от имунизацията на Moderna. Предстои те да бъдат разпределени към районните здравни инспекции в страната.

Очаква се през днешния ден да бъдат оповестени и пунктовете, в които ще може да се слагат РНК ваксини. Те обаче ще отворят порти на 30 април.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР