Днес в заседание на Окръжен съд Варна бяха разгледани въззивните

...
Днес в заседание на Окръжен съд Варна бяха разгледани въззивните
Коментари Харесай

Доведоха в съда двамата обвинени за разпространение на порнографски материали варненци

Днес в съвещание на Окръжен съд Варна бяха прегледани въззивните ограничения на упрекнатите за порнографските материали, прегледани от Районен съд – Варна. Двамата мъже, бяха доведени с белезници в правосъдната зала, съобщи кореспондент " Фокус ".

Мерки за неотклонение “задържане под стража " наложи Районен съд – Варна на двама мъже от морския град, привлечени като обвинени за разпространяване в интернет пространството на нецензурен материали с лица под 18 годишна възраст. Това оповестиха от Районен съд – Варна за медия “Нова Варна ". Двамата мъже от Варна, обвинени по две досъдебни производства за разпространение на нецензурен материали с деца, остават " арестувани под стража “, показват от Апелативна прокуратура – Варна. Мъжете са споделили над 20 000 нецензурен файла в интернет пространството

 Агенция " Фокус " напомня, че по отношение на 48-годишният В.Ц. и 39-годишният Я.К., са предявени обвинявания за това, че в условия на продължавано закононарушение, чрез компютър и посредством конфигурирана стратегия за продан на файлове са споделяли в интернет пространството нецензурен видеоклипове и изображения с присъединяване на ненавършили 18 години лица. Деянието е наказуемо по чл.159, ал.4, т.1 от Наказателен кодекс, като плануваното в закона наказване за сходно закононарушение е отнемане от независимост до 6 години.

Независимо, че двамата обвинени са с чисто правосъдно минало и имат открит непрекъснат адрес, прокуратурата изиска налагането на най-тежката процесуална мярка. Районният съд във Варна одобри, че може да се направи обосновано съмнение за авторство на действието. От събраните на този стадий данни е видно, че от страна на всеки от двамата обвинени е бил изработен опит за усърдно заличаване и изтриване на посетени уеб сайтове и изтеглени файлове с порнографско наличие.

Съдът счете, че с оглед тежестта на действието и интензитета на незаконната активност – шерване на над 20 000 нецензурен файла в интернет пространството, в това число съдържащи полови извращения с дребни деца, на възраст от един месец до две години, следва да бъдат арестувани под стража.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР