Днес в зала „22- ри Септември” на община Благоевград се

...
Днес в зала „22- ри Септември” на община Благоевград се
Коментари Харесай

Временната комисия към ОБС-Благоевград за подбор на кандидати за съдебни заседатели към Окръжен съд Благоевград одобри кандидатите

Днес в зала „ 22- ри Септември” на община Благоевград се организира намерено съвещание на Временната комисия към Общински съвет Благоевград, във връзка чуване на позволените претенденти за правосъдни заседатели към Окръжен съд Благоевград.

На съвещанието участваха: Иван Ризов – ръководител на комисията и членовете: Валентина Шаркова, Иван Станчев, Исмет Узунов и Кирил Илиев.

Списъкът на позволените до присъединяване претенденти e оповестен на страницата на Община Благоевград в раздел Общински съвет.

Настоящето чуване се прави на съображение член 68а от Закон за съдебната власт. като в периода по член 68а, алинея 2 от Закон за съдебната власт до започване на чуването не са постъпили мнения или въпроси от жители, юридически лица с нестопанска цел, избрани за осъществяване на публично потребна активност или общински съветници в Общински съвет Благоевград.

Председателят на краткотрайната комисия, Иван Ризов, осведоми присъстващите, че чуването ще се организира по лист на претендентите, подредени по азбучен ред.

След прочитане на всяко от имената, бе предоставена опция на претендента да се показа и изложи спомагателни претекстове за кандидатурата си.

След извършеното чуване на претендентите за правосъдни заседатели към Окръжен съд Благоевград, комисията, заради липса на въпроси и след привършване на процедурата, закри съвещанието.

Кандидатите ще бъдат публично утвърдени на идното постоянно съвещание на Общински съвет Благоевград, което е планувано за 25 февруари 2022 година от 9:30 часа.



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР