Днес в София се открива Европейско-азиатският форум “Човешките права и

...
Днес в София се открива Европейско-азиатският форум “Човешките права и
Коментари Харесай

Деца предлагат решения на глобални проблеми на престижен форум в София

Днес в София се открива Европейско-азиатският конгрес “Човешките права и децата “ под егидата на АСЕМ - най-голямата организация за съдействие сред Азия и Европа. Сред лекторите на семинара са Микико Отани, член на Комитета на Организация на обединените нации за правата на детето, Ставрос Ламбринидис, специфичен представител на Европейския съюз за правата на индивида, проф. Тон Льофарт, ръководител на УНИЦЕФ по правата на детето. Основните тематики на семинара са интернационалното партньорство и държавната помощ за оцеляване и развиване, отбраната на уязвимите деца и присъединяване на децата в процеса на взимане на решения.

Председателят на Държавната организация за протекция на детето Офелия Кънева съобщи пред Радио София, че участници от 53 страни от Азия и Европа ще вземат участие в дебатите по проблемите на правата на децата през идващите дни. Във форума са включени специалисти на извънредно високо равнище. В три насоки ще бъде фокусирано вниманието - интернационалното партньорство и грижите на страните за децата, работата с деца от уязвими групи и поддръжката за тях и присъединяване на деца във взимането на решения, които директно ги засягат.

Ние, като домакини, фактически провокирахме високото равнище на експертиза, което посрещаме, тъй като посрещаме паралелно с специалистите и деца от всички държави-членки, които ще дебатират по безусловно същите тематики и редом с възрастните специалисти ще показват свои изводи и свои рекомендации към страните от Европа и от Азия. Никога на сходен конгрес на висок сан не е давана опция децата публично да имат свое мнение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР