Днес в Сеул се събраха хиляди южнокорейски учители и служители

...
Днес в Сеул се събраха хиляди южнокорейски учители и служители
Коментари Харесай

Хиляди изпълниха улиците на Сеул. Голяма трагедия в училище

Днес в Сеул се събраха хиляди южнокорейски учители и чиновници на учебни заведения с искане за по-строга правна отбрана от тормоз от страна на родителите. Това е все по-сериозен проблем в страната, известна с жестоката си конкурентна среда в учебно заведение, съобщи Асошиейтед прес.

Демонстрациите през уикенда в столицата бяха провокирани от гибелта на учителка, открита мъртва в начално учебно заведение през юли, откакто съгласно известията е изразила прочувствено страдалчество, породено от недоволства от родители, за които се твърди, че са я малтретирали.
-->
Протестиращите учители, които се събират от седмици, настояват, че настоящите закони затрудняват упражняването на надзор над класните стаи и ги оставят на милостта на арогантни родители, които елементарно могат да ги обвинят в прочувствено принуждение над децата.

В момента южнокорейските законодатели разискват законопроекти, които биха дали отговор на някои от настояванията на учителите за имунитет против искове за принуждение над деца. Но някои специалисти показаха угриженост по отношение на евентуалните промени и обявиха, че предложенията могат да отслабят още повече отбраната на децата, които се трудят с години в изискванията на свръхконкуренция.

В Южна Корея завършването на елитни университети се счита за решаващо за вероятностите за кариера и брак, показва АП.

Според данни на министерството на образованието и Националната здравноосигурителна работа, предоставени на демократичния опозиционен народен представител Ким Вони предходната седмица, в интервала 2018-2022 година повече от 820 възпитаници от началните, междинните и висшите учебни заведения са умряли от самоубийство. 

Облечени в черно, хиляди учители и учебни чиновници окупираха улица наоколо до Народното събрание, скандирайки лозунги и държейки плакати с надпис " Дайте на учителите имунитет против искове за прочувствено принуждение над деца ". Протестиращите обявиха, че през последните осем години родителите са подали сигнали за принуждение над деца против повече от 9000 учители, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР