Днес, в Районна прокуратура–Стара Загора постъпи сигнал от Затвора в

...
Днес, в Районна прокуратура–Стара Загора постъпи сигнал от Затвора в
Коментари Харесай

Опасен сирийски затворник избяга в Стара Загора

Днес, в Районна прокуратура–Стара Загора постъпи сигнал от Затвора в гр. Стара Загора с оглед данни за осъществено закононарушение – бягство от прилежащия регион на пандиза на ограничения от независимост Д.А., на 32г.

Районна прокуратура–Стара Загора предприе незабавни дейности по преценка на сигнала и се произнесе, като образува досъдебно произвеждане за това, че на 03.11. 2022 година, към 14,00 часа в гр. Стара Загора, като пандизчия, изтърпяващ наказване „ отнемане от независимост ” в затворническо общежитие от открит вид ”Верея ” към Затвора – Стара Загора, Д.А. е избягал – закононарушение по чл.297, ал.1 от Наказателния кодекс. Срокът на следствие е двумесечен.

Районна прокуратура–Стара Загора отдели материали и разпореди осъществяването на инспекция за дейностите на надзирателите в общежитието от открит вид, които са били на промяна и са изпълнявали служебните си отговорности на 03.11.2022 година (през процесния ден) и които е следвало да осъществят активността по защита и контрол над наказаните на независимост работещи на обект за полагане на непринуден труд.

Лишеният от независимост Д.А. изтърпява наказване от 1 година и 6 месеца за осъществено закононарушение по член 198 алинея 1 от Наказателен кодекс – обир. Устроен е да поставя непринуден неплатен труд на работен обект „ Прилежащ регион Затвор “. На 03.11.2022 година в 14,03 ч. надзорник установи, че при завръщане на групата лишени от независимост Д.А. липсва.

Същия е разгласен за общодържавно търсене.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР