“Днес в Пловдив се случи нещо ужасно... Една група политически

...
“Днес в Пловдив се случи нещо ужасно... Една група политически
Коментари Харесай

Крахът на местната сглобка, която се опита да заблуди пловдивчани

“Днес в Пловдив се случи нещо извънредно... Една група политически дейни пловдивчани, без да питаме никого невъзпитано и безочливо, без да се съобразяваме с партийни водачи, издигнахме кандидатурата на един човек от Пловдив, за Кмет на Пловдив ”, написа в типичния си жанр юрист Георги Колев, един от тримата водачи, които издигнаха Славчо Атанасов на 12 септември.
Прочетете още
Въпросната група  пловдивчани, която включва Владимир Кисьов, Георги Титюков,  Жоро Колев, локални водачи на „ Атака ”, ВОЛЯ и зелени, отцепници от БСП  се оповестиха против сглобката, като направиха своя, локална такава.

По време на цялата акция те бяха уверени в своята победа. Те се сърдиха, когато някой им каже, че са в действителност са в „ Б ” група и няма по какъв начин да станат първенци. Други се кълняха, че ще си сменят името, в случай че Славчо Атанасов не е на балотаж, трети към този момент раздаваха постове и деляха публични поръчки.

Местната сглобка обаче се провали, а Славчо Атанасов за първи път не е на балотаж от 2011 година.

На 29 октомври в Пловдив се случи нещо извънредно – пловдивчани без да питат никого, невъзпитано и безочливо – изхвърлиха от властта хората, които дърпаха конците на Здравко Димитров, а всяко решение минаваше  през събеседване на уиски и пури в кметския кабинет.

По време на цялата акция те остро скачаха против всичко неприятно случило се в Пловдив, като сочиха с пръст ГЕРБ, а всичко хубаво бе с помощта на тях. 

Два дни по-късно  Славчо Атанасов и всичките му другари се изсипаха в централната ГЕРБ, с цел да се снимат с Бойко Борисов. Само Славчо съумя в жанр Дани Каназирева.  Другите се надяват на нещо хубаво и за тях след изборите с част от „ сглобката ”,  срещу  която скачаха през цялата акция.

Какво хубаво направи локалната сглобка за града, с цел да оказват помощ евнетуално на новия кмет на Пловдив?

Георги Титюков бе възложител на поръчки за над 50 млн. лв. – от ремонт на булеварди, през паркове до спортни зали.

Георги Колев съумя да уреди да се подпише анекс за екологичния цех в Шишманци, с което се подвигат със 70% парите за депониране на боклука.

Строителните  компании към Владимир Кисьов съумяха да започват редица жилищни комплекси, а отпечатък имаше  и върху поръчките в екологията.

Лошо от тях нямаше  - всичко бе хубаво, само че и доста скъпо, а и със противоречив резултат. 

Местната сглобка в този мандат имаше 16 общински съветници, а през идващия те ще са 8.

„ Кауза Пловдив ” от петима съветници останаха с двама, Вътрешна македонска революционна организация също, а ЗС „ Александър Стамболийски ” с трима. Славчо Атанасов пък се има за надпартиен и соло състезател, който не търпи партийни заповеди. 

Още по-ужасно е, че трите партии със съветници би трябвало да договарят дружно и по настрана, в случай че желаят да бъдат част от ръководството на града.  Първият рунд мина дружно, само че идващият ще би трябвало да е по настрана, когато стане ясно кой ще е новият кмет  на Пловдив.

С резултатите на „ Съединени за Пловдив ”,  а и фиаското на хората на Зико с листата на Тодор Чонов,  пловдивчани ясно демонстрираха пряк червен картон на сегашното  ръководство на Пловдив. За никого не бе загадка, че ГЕРБ не управляваше в Пловдив през последните  4 години, само че поради избора на Зико и те изгубиха позиции в локалния парламент.

Единственият, който призна крушението  на сглобката бе Константин Георгиев от „ Кауза Пловдив ”, който заприказва за потребността от нови лица и крачка обратно.  Георгиев ще бъде най-дълго служилият консултант в локалния парламент, само че надали той има поради себе си, а вероятно последния му оживял съпартиец и водач Георги Титюков.

Независимо кой спечели  балотажа в неделя е ясно, че Пловдив ще тръгне по нов път, само че това може да се случи единствено в случай че локалната сглобка се  държи надалеч от ръководството на града. Както се вижда те към този момент се пробват да влязат в него, като са подготвени на всичко, единствено и единствено да не са в съпротива – нещо, което не се е случвало с тях общо взето в никакъв случай.

Каквото и да вършат, след четири години същите тези хора ще излязат с нов манджурски претендент, с цел да обяснят по какъв начин вършат всичко и единствено за Пловдив, а след  това ще подписват и разпореждат контракти за милиони. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР