Днес в Пекин председателят на КНР Си Дзинпин се срещна

...
Днес в Пекин председателят на КНР Си Дзинпин се срещна
Коментари Харесай

Си Дзинпин: Здравите и стабилни отношения между Китай и Австралия отговарят на общите интереси на двете страни и двата народа

Днес в Пекин ръководителят на КНР Си Дзинпин се срещна с премиера на Австралия Антъни Албанезе, който е на публично посещаване в Китай. Си Дзинпин уточни, че тази година е 50-годишнината от първото посещаване на някогашния министър-председател Гоф Уитлъм в Китай. Настоящата аудиенция на Албанезе дава начало на ново развиване на китайско-австралийските връзки в новата епоха. Здравите и постоянни връзки сред Китай и Австралия обслужват общите ползи на двете страни и техните нации, както и общите упования на страните в района. „ Ще насърчаваме дружно непрекъснатото развиване на всеобхватното стратегическо партньорство сред двете страни “, разяснява китайският ръководител.

Албанезе преди всичко изрази признателност за китайското гостолюбие. Той съобщи, че през последния половин век Китай оказа помощ на стотици милиони хора да се избавят от бедността и реализира огромни триумфи, които заслужават уважението на интернационалната общественост. „ Австралия има мощен интерес към непрекъснатото развиване на стопанската система на Китай и взаимоотношение сред Китай и интернационалната общественост. Силните двустранни връзки ще донесат повече благоденствие за бъдещето на двете страни “, разяснява австралийският министър председател. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР