Днес в Народното събрание бяха входирани въпросите на депутатите от

...
Днес в Народното събрание бяха входирани въпросите на депутатите от
Коментари Харесай

Старозагорски депутати от ГЕРБ питат министри за частно инвестиционно намерение за добив на полезни изкопаеми в местност „Св. Никола“

Днес в Народното събрание бяха входирани въпросите на депутатите от ГЕРБ – Стара Загора Борис Кърчев и Радостин Танев, касаещи капиталово желание за повърхност „ Свети Никола “ от страна на сдружението „ Дънди Прешъс Металс Челопеч “ ЕАД. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ.

Територия на четири общини влиза в обсега му - Стара Загора, Казанлък, Павел баня и Братя Даскалови. Народните представители са задали въпросите си към министерствата на околната среда и водите и на енергетиката.

„ Необходимо е на обществото да бъдат дадени детайлности по отношение на полученото от канадската компания позволение №524, от 13 декември 2019 година, издадено от Министъра на енергетиката “, счита Борис Кърчев.

„ За да се избегне ненужно напрежение у хората от четирите общини е значимо да се знае известена ли е локалната власт и имат ли свои мнения Стара Загора, Казанлък, Павел баня и Братя Даскалови по въпроса с рандеман на потребни изкопаеми в повърхност „ Св. Никола “, добави националният представител Радостин Танев. Той, дружно с представителя на Казанлък – Борис Кърчев, се обръща за позиция по проблема към отрасловите министерства.

Депутатите желаят детайлности за правилото и технологията на извличане на подземните запаси. Не на последно място, би трябвало да се има поради и нужната синхронозация сред добива на потребни изкопаеми и развиването на селското стопанство в региона, емблематичен с развъждането на маслодайна роза и лавандула, допълват въпросите си още Кърчев и Танев.



(Снимка: Политическа партия ГЕРБ)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР