Днес в Дома на културата Борис Христов“, Голяма конферентна зала,

...
Днес в Дома на културата Борис Христов“, Голяма конферентна зала,
Коментари Харесай

Фест на китайското документално кино


Днес в Дома на културата „ Борис Христов “, Голяма конферентна зала, ет.2, в 18.00 часа стартира Фестивал на китайското писмено кино . Входът е свободен!

Фестивалът ще бъде открит публично от господин Хонг Хай – шеф на Китайския културен център в София. Преди това, в 15.00 часа господин Хонг Хай, съпроводен Ирина Белева, общоприет консул на Република България в Шанхай 2011-2015, старши консултант в Българо-китайска асоциация за бизнес развиване БКАБР, Кръстьо Белев, представител в Пекин на БКАБР и Джина Баларева, Асистент събития ККЦ, София ще се срещне с Пламен Панов –  заместник-кмет по просвета, археология и туризъм на община Пловдив.

Хонг Хай заема тази служба от март 2022 година Преди заемането на този пост, той е бил заместител – шеф на дирекция Туризъм на Община Нинбо.  Има тригодишен опит  в град Гуейджоу по стратегия за облекчение на бедните региони посредством стимулиране на туризма.

След известно спиране, заради пандемичната конюнктура от COVID-19 на забавните обществени начинания в залите на единствения за страните от ЦИЕ Културен център на Китай в София, от средата на април 2022 година Центърът последователно възвръща активността си.

Като първа крачка е организирането на хибридни курсове по китайско изкуство и просвета.  Основната част от събитията  се организират под формата на онлайн курсове по китайско изкуство и просвета за българската аудитория и започват през втората половина на април т.г. и ще продължат осем месеца.

Първата фаза на образованието по китайска просвета и изкуство ще обхване три съществени раздела: китайски танци, китайска кухня и китайска краснопис в дребни групи на място в постройката на Китайския културен център. Специално за живото предаване на китайските танци, се употребява професионалното учебно заведение по интернационалните връзки в Нинбо, залата на Академия Уанли, провинция Джъдзян е мястото, откъдето се предавани „ онлайн ” курсовете по китайска кухня, а организацията “Развитие на културата и театралните изкуства ” в град Нинбо, е хазаин за излъчването на курсовете по китайска краснопис. Всичко това е презентирано от най-известните китайски експерти в обособените сфери на културния живот.

Чрез многочислените начинания единствено за 7 месеца в България, господин Хонг Хай има голяма заслуга да се докоснем до сърцевината на китайската просвета и по-специално – до спецификите на културата на Нинбо.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР