Днес в Бургас ще се проведе 16-ото издание на Световния

...
Днес в Бургас ще се проведе 16-ото издание на Световния
Коментари Харесай

Днес в Бургас ще се проведе 16-ото издание на Световния ден на поезията

Днес в Бургас ще се организира 16-ото издание на Световния ден на поезията , оповестиха от Областната администрация. 

„ За всеки жив четец и всеки жив стихотворец. “

Под този лозунг от 1999 година всяка пролет на 21 март по самодейност на ЮНЕСКО се отбелязва Световният ден на поезията. Целта на този празник е да разпространява четенето, писането и публикуването на лирика , да даде самопризнание и мощ на националните, районните и интернационалните организации за лирика.

В Бургас той се празнува от 2008 година под егидата на регионалния шеф на област Бургас. Тази година проф. д.н. Мария Нейкова – регионален шеф – ще открие Световния ден на поезията на 21 март от 18:00 часа в Дом на писателя Бургас.

Организатори са читалище „ Любен Каравелов 1940 “ и Бургаска писателска общественост със съдействието на Община Бургас и с партньорството на Държавен куклен спектакъл.

В бургаското издание на празника по традиция вземат участие поети от всички генерации и фенове на изящната книжовност . Участието в анонимния блиц-конкурс за написване на творба по заложена сега тематика може да донесе атрактивни награди на всеки.

Днес се означават още няколко празника, сред които Международният ден на кукления спектакъл и, несъмнено, настъпилата Първа пролет. Затова в честването ще вземат присъединяване артисти от ДКТ Бургас и ТФ „ Усмивка “ с началник Румяна Кралева

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР