Днес в 9:50 ч. настъпва астрономическата есен. Времето в предпоследната

...
Днес в 9:50 ч. настъпва астрономическата есен. Времето в предпоследната
Коментари Харесай

Със слънце и високи температури: Настъпва астрономическата есен

Днес в 9:50 ч. настава астрономическата есен. Времето в предпоследната събота на септември ще бъде най-вече слънчево. И малко по-горещо от през вчерашния ден.

Максималните температури в страната чакаме да са сред 32 и 37 градуса. В столицата - към 33, 36 градуса, в Пловдив и по-хладно във Варна - към 27 градуса.

Над 30 градуса ще бъде в събота

Следобед изгледите са времето да бъде горещо. Вятърът е най-вече слаб, а в Източна България и планините - до сдържан. В неделя следва намаляване на температурите.

Днес времето по нашето Черноморие е таман за плаж. Със слаб до сдържан вятър и оптимални температури сред 25 и 28 градуса. Морската вода е 23-25 градуса, а вълнението на морето - към 2-3 бала.

Предимно слънчево и уместно за туризъм е времето в планините. Там вятърът е най-вече сдържан. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 27 градуса, а на 2000 метра - към 20.

От на следващия ден - намаляване на температурите в Западна България с 4-5 градуса. Там следва нарастване на облачността и краткотрайни дъждове с гръмотевици. Над останалите области и Източна България към момента ще е най-вече слънчево и горещо. В началото на идната седмица чакаме увеличаване напразно в Източна България. Към средата на седмицата - нараснала възможност за превалявания с гръмотевици.

В сряда те ще са над Рило-Родопската област, а в четвъртък - на повече места в Южна България.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР