Днес в 18 часа в хисарското село Старо Железарес ще

...
Днес в 18 часа в хисарското село Старо Железарес ще
Коментари Харесай

В Старо Железаре стартира Стрийт арт вилидж фестивал 2019

Днес в 18 часа в хисарското село Старо Железарес ще се открие нетрадиционен фестивал, който тази година ще мине под надслова „ Да живее новият прелестен селски свят! Селото на слънцето - футуристична химера и манифест за красиво бъдъще ".

Проектът е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 и се реализира с поддръжката на Кмета на град Познан.

Това е петото издание на Старо Железаре StreetАrt.



Тази година той е под мотото на УТОПИЯТА, фантазиите за по-добро бъдеще, копнежа по предишното, поддържан от ФУТУРИСТИЧНИЯ МАНИФЕСТ НА КРАСИВОТО БЪДЕЩЕ, протест против диктатурата на времето, физиологията и биологията, против безмилостния звяр на стопанската система, географията, демографията и политиката.

Артисти, модератори и продуценти са семейство художници - Катаржина и Венцислав Пирянкови. Изпълнители на арт плана са възпитаници от учебното заведение по изкуствата на Венци и Университета по изкуства в Познан - Анна Косик, Агнешка Гжемска, Антони Хоровски, Юлия Клодзинска, София Горончняк, Станислав Корицки, Лидия Физек, Любослав Пирянков. Asz.Teatr от Познан: Anna Szymczak, Klaudia Solarek, Gniewomir Solarek, Tadeusz Sławomir Lisiecki

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР