Днес в 18:00 часа в Дома на киното Георги Господинов

...
Днес в 18:00 часа в Дома на киното Георги Господинов
Коментари Харесай

Тео Ушев и Георги Господинов представят Физика на тъгата тази вечер

Днес в 18:00 часа в Дома на киното Георги Господинов и Теодор Ушев показват „ Физика на тъгата “, написа offnews.bg.

Анимационната творба на Теодор Ушев, по романа на един от най-успешните български писатели в последните десетилетия - Георги Господинов, беше показана премиерно на филмовия фестивал в Торонто предходната година, обиколи голям брой фестивали по света и беше селектирана в шортлиста за премиите „ Оскар “ при започване на 2020 година, а последните извоювани награди са от фестивала в Загреб.

“Две награди за “Физика на тъгата” на Международния анимационен фестивал в Загреб - Специална премията на журито и премията на публиката! И това прави “Голям шлем”, печелейки награди на 4-те най-важни анимационни фестивала в света - Анси, Загреб, Хирошима, Отава”, написа във Facebook Теодор Ушев.

„ Физика на тъгата “ наблюдава живота на чужд мъж, който пресява своите мемоари от младостта си в България, пречупени през призмата на носталгичния и отегчителен живот в Канада.

„ По някакъв метод филмът е кулминационна точка в работата на Ушев досега. Това е огромно, изстрадано и надълбоко персонално разсъждение върху раните на потомство хора в заточение – не от родината им, а от самите тях. “ Крис Робинсън
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР