Днес в 17:00 ч. на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен

...
Днес в 17:00 ч. на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен
Коментари Харесай

Радев връчва първи мандат днес. Промяната раздвоени за името на кандидат-премиера

Днес в 17:00 ч. на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев ще връчи мандат на претендента за министър-председател, посочен от най-голямата по бройка парламентарна група в 47-ото Народно заседание - тази на " Продължаваме Промяната ", за сформиране на държавно управление в границите на сегашния парламент.

Към момента от " Продължаваме Промяната " водят договаряния със своите някогашни съдружни сътрудници за сформиране на държавно управление.

По информация на Епицентър. бг Изпълнителната комисия на " Продължаваме промяната " не е съумяла да стигне нощес до единно решние за това какъв да е кандидат-премиерът. Мнозина в групата към този момент считат, че Кирил Петков е " отровен " за групировката и го чакат самичък да се отдръпна. Ако Кирил Петков разгласи, че се отдръпва като вид за министър председател са спрягани на Асен Василев, Антон Гюров, Никола Минчев и Даниел Лорер.

Президентът Румен Радев разгласи завършек на консултациите с политическите партии, без да е съумял да се види с „ Продължаваме Промяната” и Българска социалистическа партия. Така процедурата приключи с казус и най-голямата партия в Народното събрание ще получи мандат, без да е била преди този момент на диалог с президента.

В сряда след съвещание на Изпълнителното бюро и парламентарната група на Българска социалистическа партия, левицата взе решение да се отдръпна от договарянията с " Продължаваме промяната " за нов кабинет, ако те не излъчат друга номинация за министър председател, друга от тази на досегашния министър-председател Кирил Петков.

След приемане на мандата от " Продължаваме Промяната " имат седемдневен период, с цел да излъчат проектокабинет. В случай, че не съумеят, Конституцията планува идващият мандат да отиде при ГЕРБ-СДС, защото са втора по бройка партия в Парламента.

По време на консултациите с Радев, от партията на Борисов обявиха, че нямат да вършат опит за сформиране на държавно управление, а ще върнат назад мандата, незабавно щом го получат. Това значи, че президентът ще би трябвало да връчи третият мандат на партия по негова преценка.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР