Днес в 15:00 часа отборите на Локомотив (Пловдив) и ЦСКА

...
Днес в 15:00 часа отборите на Локомотив (Пловдив) и ЦСКА
Коментари Харесай

Носителят на трофея срещу приятната изненада в 1/4-финален сблъсък

Днес в 15:00 часа тимовете на Локомотив (Пловдив) и ЦСКА 1948 ще дадат началото на 1/4-финалните борби в шампионата за Купата на България. “Смърфовете”, които са настоящият притежател на трофея в конкуренцията, ще продължат отбраната на оценката си, само че против тях застава много подъл противник. “Червените” са приятната изненада в шампионата досега и ще опитат да вземат скалпа на следващ първокласен отбор.

До момента може да се каже, че жребият бе благоразположен към Локо (Пд). Играчите на Бруно Акрапович към момента не са се изправяли против тим от efbet Лига. На 1/16-финалите те отстраниха относително елементарно третодивизионния Балкан (Ботевград) (3:0), а на 1/8-финала се оправиха и с Литекс (2:1). Сега още веднъж играят с втородивизионен отбор, само че този път това е лидерът във втория ешелон, тъй че няма място за подценяване.

ЦСКА 1948 пък имаше много по-труден път дотук. “Червените” започнаха още от предварителната фаза с победа с 3:0 над Суворово. След това обаче пристигнаха огромните хапки от елита. На 1/16-финала отборът срещна Дунав, който бе отстранен с 2:1. Голямата изненада обаче бе на 1/8-финала, когато ЦСКА 1948 гостуваше в Стара Загора на Берое и стигна до изключитлна победа с 4:3. Поредното огромно затруднение е през днешния ден, само че на “Лаута” Локомотив има прекалено много да губи и борбата ще бъде извънредно любопитна.

Всъщност Локомотив (Пловдив) се намира в страхотна серия в шампионата за Купата. “Смърфовете” нямат загуба в постоянното време или продължения към този момент 8 следващи мача. Освен това те имат и домакинското преимущество на своя страна, което си е значим плюс.

Бруно Акрапович обаче ще има много главоболия с окомплектоване на състава. Със сигурност от мача отпадат контузените Милош Петрович, Петър Витанов и вратарят Мартин Луков. В тима има и няколко заболели играчи, чието присъединяване не е ясно до последно. Предполага се, че единайсеторката ще е формирана от Пиргов на вратата и Малембана, Акиниеми и Алмейда в отбрана. Карагерен и Томашевич ще работят като халф-бекове, а Умарбаев и Клапан ще бъдат двойката опорни полузащитници. Салинас ще е в ролята на плеймейкър а в офанзива ще се разчита на Димитър Илиев и Аралица.

Междувременно ЦСКА 1948 може да се похвали със страхотна форма преди днешния мач. Играчите на Йордан Юруков записаха 5 следващи победи във Втора лига, като също така са в без загуба към този момент 9 дуела.

При “червените” пък проблемите са с двамата осъдени Сашо Александров и Денислав Александров. Най-вероятно на терена ще излязат Наумов под рамката и пред него Шоколаров, Василев, Тодоров и Атанасов в отбрана. Сандански и Климентов ще бъдат двамата отбранителни халфове, а Младенов и Йосков ще бъдат на крилата. Атаката ще води Гущеров, а зад тила му ще работи Шопов.

Купа на България, 1/8-финал:

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - ЦСКА 1948

Вероятни сформира:

ЛОКО: Пиргов, Малембана, Акиниеми, Алмейда, Карагерен, Томашевич, Умарбаев, Клапан, Салинас, Аралица, Илиев

ЦСКА: Наумов, Шоколаров, Василев, Тодоров, Атанасов, Климентов, Сандански, Шопов, Младенов, Йосков, Гущеров

Стадион: “Локомотив”, Пловдив
Съдия: Никола Попов
Начало: 15:00 часа

ГЛЕДАЙТЕ МАЧА ТУК
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР