Днес в 13:30 часа, точно на самата граница между България

...
Днес в 13:30 часа, точно на самата граница между България
Коментари Харесай

Смесени българо-румънски екипи ще следят за безопасност на движението

Днес в 13:30 часа, навръх самата граница сред България и Румъния, на Дунав мост, се реализира първата замяна на чиновници от пътните полиции на двете прилежащи страни. На символичната гала участваха началниците на двете пътни полицейски служби от Русе и Гюргево основен контрольор Михаил Манов и комисар Марин Попеску.

Смесени екипи на пътна полиция от България и Румъния ще реализират взаимни контролни инспекции по сигурността на придвижването в интервала на коледните и новогодишни празници. Работата на българо-румънските полицейски екипи, по пътищата от двете страни на Дунав мост, започва от през днешния ден - 22 декември 2017 година.

Служителите на реда ще бъдат ангажирани с контрола по спазването на разпоредбите за придвижване и нормативните условия към участниците в придвижването на територията на съответната страна в двата прилежащи гранични региона – Русе и Гюргево. Целта е обезпечаването на пътната сигурност в празничните и почивни дни на румънските и българските жители, с оглед упования натоварен трафик.

Екипите ще патрулират и ще правят контролни инспекции по авансово направен и координиран график на територията на регионите на Русе и Гюргево. Проверките ще бъдат ориентирани към надзор на скоростните режими, неправилното изпреварване, шофирането след приложимост на алкохол, валидността на документите на водачите, съществуването на наложителните застраховки, техническата редовност на транспортните средства и така нататък

Осъществяването на взаимната активност е учредена на взаимния положителен опит и към този момент обичайни връзки, както и въз основата на подписаните през 2010 година в Гюргево „ Правила за осъществяване на взаимни дейности на пътните служители на реда в пограничните региони и реализиране на взаимна патрулно-постова активност за запазване на публичния ред от страна на способените органи на Република България и Румъния “.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР