Днес в 13:07 ч. настъпва астрономическото лято. Астрономическото лято настъпва

...
Днес в 13:07 ч. настъпва астрономическото лято. Астрономическото лято настъпва
Коментари Харесай

Астрономическото лято идва с високи температури

Днес в 13:07 ч. настава астрономическото лято.
Астрономическото лято настава през днешния ден в 13:07 ч. Днешният ден е най-дългият в годината
Времето ще бъде най-вече слънчево. Следобед над Северна и Западна България ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали временен дъжд, съпроводен с гръмотевици и краткотрайни усилвания напразно. Максималните температури ще са сред 29 и 34 градуса.

Над планините ще бъде най-вече слънчево. Следобед основно над масивите в Западна България ще превали и прегърми. Ще духа сдържан вятър от изток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 19 градуса, на 2000 метра - към 13 градуса.

Утре основно в северозападната половина от страната, а в събота в източните и южните региони ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. В обособени региони преваляванията ще са интензивни и обилни по количество. Очакват се и градушки.

С повече слънчеви часове и с високи температури ще бъде в петък в югоизточната половина от страната.

В събота температурите ще се намалят доста – с 5 до 7 градуса и оптималните ще са сред 21 и 26 градуса. В неделя ще е хладно, ще има променлива, в следобедните часове по-често забележителна облачност и тук-там ще превалява, по-съществено в югозападните региони. Температурите едва ще се покачат, само че ще останат под 30 градуса.

В началото на идната седмица още веднъж ще има краткотрайни превалявания, с по-голяма възможност в западната половина от страната. Температурите едва ще се покачат, като в Западна България ще останат малко под нормите за края на юни.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР