Днес, в 12.00 ч., тежкотоварен камион ще бъде изгорен като

...
Днес, в 12.00 ч., тежкотоварен камион ще бъде изгорен като
Коментари Харесай

Български превозвачи ще изгорят ТИР в Пловдив в знак на протест

Днес, в 12.00 ч., тежкотоварен камион ще бъде изгорял като последна мярка на митинг против опитите през последните дни от живота на отиващия си към този момент Европейски парламент да бъде утвърден най-спорният документ в историята му - Мобилен пакет 1. Това оповестиха от българския Съюз на интернационалните превозвачи (СМП).

Решението бе взето късно нощес от Управителния съвет (УС) на СМП и е част от митинга им против всички дискриминационни ограничения и техническите похвати за тяхното пробутване в отиващия си към този момент Европейски парламент.

До тази последна мярка се стига, откакто на свое съвещание във вторник транспортната комисия на Екологичен потенциал реши да даде за гласоподаване в Екологичен потенциал един от най-спорните документи в историята му - Мобилен пакет 1. Пакетът се дискутира и разисква към този момент две години и до момента не получи утвърждението на болшинството страни в Европейски Съюз поради заложените дискриминационни текстове, които разделят превоза в Европа на две - фаворизиран - за старите страни членки от Централна и Западна Европа, и рестриктивен - за страните от Източна Европа, считана за външна страна на Европейски Съюз.

Демонстративното заличаване на огромен камион, облепен с протестни лозунги против европейската регулация, станала известна като пакета "Макрон ", ще се извърши в град Пловдив - Европейската столица на културата за 2019 година, само че и център на най-големите логистични интернационалните бази в България и интернационален транспортен бизнес. В поддръжка на митинга ще се причислят и представители на превозвачи от района и страната, които ще заявят недоволството и огорчението си от обезверените, само че явно резултатни опити на западноевропейската дипломация да прокара дискриминиращите текстове.

Поради късото време за реакция и нуждата да се спазят условията от специфични разрешителни, актът на митинг ще се извърши на територията на частна благосъстоятелност - в транспортна база "Колимар - Костурски ", с адрес, гр. Пловдив, Южна промишлена зона.

Това е последна мярка на митинг, резултат от продължителните опити за заличаване на българския интернационален превоз (като част от превоза на Източна Европа), против които водим борба повече от година, декларират от УС на СМП. Българските превозвачи към този момент организираха два от най-мащабните митинги против Мобилен пакет 1 пред постройките на Екологичен потенциал в Брюксел и Страсбург, дружно със свои сътрудници от Румъния, Литва, Латвия, Полша, Словения и други Въпреки това следва документът да бъде утвърден, при извънредно неуважение на интереса на България и всички ощетени страни от периферията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР