Днес в 10 часа в русенския Окръжен съд стартира делото

...
Днес в 10 часа в русенския Окръжен съд стартира делото
Коментари Харесай

Стартира процесът за убийството на журналистката Виктория...

Днес в 10 часа в русенския Окръжен съд започва делото против Северин Красимиров, упрекнат в убийството на журналистката Виктория Маринова.

Очаква се, че той ще изиска кратко правосъдно произвеждане. Преди повече от две седмици се разбра, че отбраната му към този момент е подала искане в деловодството на Окръжния съд в Русе делото да се гледа по реда на глава 27 от Наказателно-процесуален кодекс. При тази процедура обвиненият признава виновността си и не може да му бъде наложено наказване пожизнен затвор без право на подмяна. На 22 април ще се организира разпоредително съвещание, на което съдът ще реши дали да почете настояването на отбраната на Красимиров.

Прокуратурата даде на съд Северин Красимиров за убийството на Виктория Маринова на 19 март.

Обвинителният акт е за блудствени дейности, обезчестяване и съзнателно ликвидиране по изключително непосилен за жертвата метод и с особена свирепост, осъществено в края на октомври м.г. По време на досъдебното произвеждане, траяло 5 месеца, са разпитани повече от 30 очевидци и са направени над 15 експертизи.

Разследването недвусмислено е посочило, че става дума за чист престъпен случай, със полов претекст за осъществяване на закононарушението, който няма нищо общо с професионалната реализация на Виктория Маринова. Според психиатричната експертиза, Северин има лека степен на умствено закъснение, само че не и психологично разстройство, което значи, че схваща постъпките си и може да носи наказателна отговорност. По делото няма други обвинени лица с изключение на него.

Той бе хванат в Германия няколко дни след убийството и екстрадиран в България. На 19 октомври Окръжният съд в Русе го остави за непрекъснато в ареста. При гледането на мярката му, Красимиров съобщи: „ Виновен съм, в случай че присъдата е пожизнен затвор - ще го лежа ”.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР