Днес учените често прибягват до компютърно моделиране, тъй като това

...
Днес учените често прибягват до компютърно моделиране, тъй като това
Коментари Харесай

Свръхмощен компютър изчисли, че краят на човечеството ще настъпи след броени години

Днес учените постоянно прибягват до компютърно моделиране, защото това им разрешава бързо да дефинират сюжети за развиването на съответен проблем. Благодарение на машините обработката на информация се форсира хиляди пъти и също така учените имат опция да прегледат обстановката от разнообразни ъгли.

Поредното изследване, употребяващо опциите на компютър, е извършено от Масачузетския софтуерен институт, оповестяват международните издания. В края е било открито по кое време човечеството ще загине съгласно изкуствения разсъдък. Резултатът, както постоянно, се е оказал плашещ. И по този начин, краят на човешката цивилизация би трябвало да се случи сред 2040 и 2050 година.

Проектът WorldOne, в границите на който са били извършени изследванията, е стартиран през 70-те години, само че тогава компютрите на учените не разполагали с задоволително компютърни изчислителни запаси.

Резултатите от това време не са имали научна стойност, поради което планът е краткотрайно замразен. Днес заради напредъка, силата на компютрите се е нараснала доста.

Според изкуствения разсъдък, планетата няма да може да издържи на непрестанно възходящото население на хората, безпощадното добиване на запаси и развиването на индустрията, която замърсява околната среда. Проблемите ще стартират през 2020 година, а до 2030 година международното население ще понижава. Упадъкът ще засегне даже най-силните стопански страни.

През 2040 година оживелите хора ще влязат в ерата на „ Агония на човечеството “. Те ще би трябвало да оцелеят в недопечен свят. Окончателното измиране на последните представители на човешката раса е единствено въпрос на време.

Интересно е, че прогнозите са съвпаднали със заключенията на специалистите. Така през 2010 година ученият Петр Валентинович Турчин е планувал, че 2020 година ще бъде адска. А през юли тази година изследователският институт Алън Тюринг и университетът Тарапака в Чили показаха резултатите от своите проучвания, в които крахът на човечеството е плануван за 2040-2060 година.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР