Днес търсим гордост в миналото и често загърбваме своя дълг

...
Днес търсим гордост в миналото и често загърбваме своя дълг
Коментари Харесай

Румен Радев: Новото съединение минава през разделение - с беззаконието и апатията

Днес търсим горделивост в предишното и постоянно загърбваме своя дълг пред сегашното и бъдещето. Идейната обърканост на първенците катастрофира в незаинтересованост, отчуждение и безбожничество. Отдавна не знаем какъв е идеалът ни, а Съединението остава повече на думи. Пропуска се, че новото съединяване минава през разделяне ". Това съобщи президентът Румен Радев в словото си по време на тържествата в Пловдив във връзка 134 години от Съединението на България.

" Епохата желае от нас да се разделим с всичко, което тежи и стопира придвижването на нацията ни напред. Трябва да се разделим с беззаконието, апатията, да отхвърлим нихилизма, да съзнаем, че до момента в който разрешаваме на несправедливостта на цари не можем да бъдем същински единни ", сподели президентът.

Той добави, че най-страшна е оценката и присъдата на бъдещите генерации и добави, че ориста на нацията се кове тук и в този момент.

" Наш дълг е дружно да съградим заслужен и обективен живот в свободна, демократична и просперираща страна. Да живее Съединението, да живее България ", сподели Румен Радев. Той цитира думите на Петко Каравелов, който споделя: " Направихме каквото можахме и колкото можахме Сега можем да чакаме съда на историята ".

Радев акцентира, че присъдата е ясна и тя се препотвърждава с благодарност година след година в Пловдив. Президентът напомни, че на седмата година от свободата българите са се еманципирали и са посочили, че няма да чакат Великите сили да се съберат, с цел да вземат решение ориста им.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР