Днес столицата на Индия Ню Делхи затвори всички училища за

...
Днес столицата на Индия Ню Делхи затвори всички училища за
Коментари Харесай

Не се диша! Затвориха всички училища в столицата на Индия

Днес столицата на Индия Ню Делхи затвори всички учебни заведения за нескончаем интервал от време, заради рисковите равнища на замърсяване на въздуха.

Това е последната от поредност от ограничения за отбрана на жителите, оповестява " Ройтерс ".

Индексът за качество на въздуха (AQI) в града беше 320; равнище, категоризирано като " рисково " от швейцарската група IQAir. По-рано тази седмица равнището доближи до 400.

Училищата в столицата ще останат затворени до 18 ноември,

като паузата ще се смята за подранила зимна почивка за учениците. Основните учебни заведения в града към този момент са затворени като част от ограниченията за отбрана на дребните деца от смога и възходящото замърсяване на въздуха.

Най-замърсеният град в света с население от повече от 20 милиона души спря строителните действия,

наложи ограничавания върху потреблението на транспортни средства от идната седмица, само че желае прилежащите щати да управляват изгарянето на растителни останки.

Фермерите в Пенджаб и Харяна нормално изгарят стърнищата, останали след прибирането на ориза в края на октомври или началото на ноември, с цел да изчистят бързо полетата си, преди да засадят пшенични култури. Практиката се следва от години и произлизащият пушек нормално съставлява 30% до 40% от замърсяването на Делхи през октомври-ноември, съгласно организацията за мониторинг на качеството на въздуха на федералното държавно управление SAFAR.

Във вторник висшият съд на страната подреди на щатите към Ню Делхи да забранят на фермерите да изгарят остатъците от реколтата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР