Днес стартира подаването на годишни данъчни декларации /ГДД/ от физически

...
Днес стартира подаването на годишни данъчни декларации /ГДД/ от физически
Коментари Харесай

Започва подаването на годишни данъчни декларации от физически лица

Днес започва подаването на годишни данъчни заявления /ГДД/ от физически лица. Поради промени в законодателството от 2019 година, заявления по чл.50 от ЗДДФЛ за обявление на приходи получени през 2018 година от физически лица, в това число и еднолични търговци, се подава в период от 10 януари до 30 април 2019 година

Декларацията може да се подаде по електронен път с личен идентификационен код /ПИК/ или с електронен автограф, посредством лицензиран пощенски оператор, или на книжен притежател в офисът на Търговско дружество на Национална агенция за приходите Пловдив на ул. " Скопие “ 106.

Лицата, които подадат ГДД по електронен път до 31януари 2019 година, могат да употребяват отстъпка 5 на 100 от налога за довнасяне по ГДД, само че не повече от 500 лв. при изискване, че нямат подлежащи на наложително осъществяване обществени отговорности към датата на подаване на декларацията и данъкът за довнасяне е импортиран в период до 31 януари.

От Национална агенция за приходите Пловдив поучават лицата, преди да подадат годишната данъчна декларация, да създадат информация с ПИК за съществуването на отговорности по данъчно-осигурителната си сметка с цел  да открият имат ли право да употребяват отстъпката.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР