Днес Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност кмета на Костенец

...
Днес Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност кмета на Костенец
Коментари Харесай

Взеха главата на кмета на Костенец

Днес Специализираният углавен съд в профил от служба кмета на Костенец Радостин Радев. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна профилирана прокуратура. Съдът одобри, че заемайки поста той може да повлияе на следствието на действия, осъществени от него в качеството му на длъжностно лице.

Специализираната прокуратура изиска отстраняването на Радев ден, откакто на 30 август 2019 година го притегли към наказателна отговорност по второ дело – за длъжностно заграбване на 22 137 лв..

Радев бе упрекнат в това, че през декември 2018 година в изискванията на продължавано закононарушение на два пъти е изискал и получил въпросната сума от касата на общинско дружество за дърводобив и я присвоил за себе си.

По това произвеждане той се проверява и за занемареност, наложена му е мярка за неотклонение „ Парична гаранция “ в размер на 50 000 лв..

Близо два месеца преди този момент – на 18 юни 2019 година, Специализираната прокуратура притегли Радев към наказателна отговорност за деен рушвет - в качеството му на длъжностно лице той заречен 30 000 лв. на общински консултант, с цел да гласоподава по избран метод на идна сесия на Общинския съвет. Първоначално съдът го задържа под стража, по-късно промени мярката му за неотклонение в „ Домашен арест “.

На 29 август 2019 година Апелативният профилиран углавен съд дефинира на Радев парична гаранция от 70 000 лв., която не предстои на обжалване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР