Днес Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски районен съд

...
Днес Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски районен съд
Коментари Харесай

Дадоха на съд зам.-министъра на транспорта Ангел Попов


Днес Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски областен съд (СРС) обвинителен акт против обвинен Ангел Попов, зам.-министър на превоза, осведомителните технологии и известията, за осъществена от него машинация. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Попов е упрекнат за това, че на неустановена дата през месец август 2012 година в град София, за да набави за себе си имотна полза в размер на 8 000 евро възбудил у притежател на транспортна компания подвеждане, че против горепосочената сума чиновници от Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията, ще му уредят ръководената от него компания да получи в допълнение четири броя ЕКМТ/СЕМТ разрешителни. ЕКМТ/СЕМТ съставляват разрешителни за омекотен режим на интернационален товарен превоз.

В хода на следствието е открито, че към 2012 година Попов нямал никакво служебно или персонално отношение към работната група в Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията, която била оторизирана да разпределя ЕКМТ/СЕМТ позволения за превоз.

Въпреки това той основал погрешното усещане у шеф на транспортна компания, че може да повлияе върху решението на този групов орган, като съобщи разнообразни суми на някой от членовете му, посочени поименно от Попов.

В реалност това било обективно невероятно, защото посочените от него лица въобще не били част от тази работна група. Попов е с мярка за неотклонение „ Подписка “.

Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване отнемане от една до шест години отнемане от независимост.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР