Днес сме по-единни, по-сплотени и много повече от миналата година,

...
Днес сме по-единни, по-сплотени и много повече от миналата година,
Коментари Харесай

Карадайъ: Патриотите сме ние

" Днес сме по-единни, по-сплотени и доста повече от предходната година ", с тези думи се обърна ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ към хилядите членове и симпатизанти на Движение за права и свободи, събрали се на възпоменталния протест пред паметника на " Тюркян Чешма " с цел да отдадат респект на жертвите от трагичните събития на т. нар " възродителен развой " през 1984 година в кирковското село Могиляне.

" Само да знаете по какъв начин наподобява тази картина от тук! Тук виждам цяла България, хора от всички райони на страната. По-различна картина от предходната година, когато имаше едни хора, които не знаеха къде им е мястото. Тогава казахме - Тези, които работят против нашето единение не са наши другари, а врагове. Каквито и опити да вършат да ни разделят, ние казахме още тогава-трудно ще е, тежко, само че това е следващото ни тестване. Длъжни сме да бъдем горди и почтени депесари, да преодолеем и това. И то мина, и в този момент виждаме площада.

Това знаме не е единствено един метър плат, то е изтъкано с душите на нашите жертви, с тъгата и болката на героите и репресираните.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР