Днес след провеждане на планирани стрелби на полигон Сливница“, при

...
Днес след провеждане на планирани стрелби на полигон Сливница“, при
Коментари Харесай

Редник е прострелян смъртоносно при пренасяне на картечница на полигон „Сливница“

Днес след осъществяване на планувани стрелби на полигон „ Сливница “, при събаряне на картечница „ Браунинг “ и качването й на камион е бил прострелян смъртоносно и е умрял на място редови войник Николай Тошев от военно формирование 26 400 – Благоевград, оповестиха от прокуратурата.

Незабавно след приемане на известието, на място е отпътувал уголемен проверяващ екип отпред с дежурния боен прокурор, дежурния боен следовател и чиновници на Военна полиция. Образувано е досъдебно произвеждане и сега се организира оглед на място и други неотложни дейности по следствието.

„Инцидентът е станал след привършване на занятието с картечница „ Браунинг “ от въоръжението на бойна бронирана машина „ Гардиан “, оповестиха от МО.

След осъществяване на инспекция на оръжието и отчет, че оръжието е изпразнено стартира подготовка за превозване на картечницата. В този миг се създава изстрел, вследствие на който редови войник Тошев е тежко ранен в лявото бедро. Незабавно е оказана първа здравна помощ от доктор от ВМА – Пловдив, който обезпечава стрелбите. Пострадалият е превозен с кола за спешна помощ към ВМА – София.

По време на пътуването лекарският екип е установил гибелта на редови войник Тошев.

По случая се правят съответните процесуално-следствени дейности.

Редник Николай Николаев Тошев е роден на 30.06.1986 година в гр. Благоевград.

На работа в Българската войска е от 20 март 2017 година

На 01.06.2017 година в Център за подготовка на специалисти-Сливен е придобил военно-отчетна компетентност мерач-оператор на ББМ „ Гардиан “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР