Днес, след поредния кръг преговори с Великобритания, провели се тази

...
Днес, след поредния кръг преговори с Великобритания, провели се тази
Коментари Харесай

Мишел Барние: Засега споразумение с Великобритания не изглежда възможно |

Днес, след следващия кръг договаряния с Англия, провели се тази седмица, Мишел Барние сподели на конференция, че договорката на този стадий не наподобява допустима, предава Ройтерс. Обединеното кралство отговори, че не те, а Европейски Съюз блокира съглашението.

Мишел Барние - основният договарящ на Европейски Съюз, съобщи, че поради късото време, оставащо до края на договарянията, надали ще бъде реализирано някакво съглашение. Той добави:

“Не разбирам за какво губим скъпо време, усещам се отчаян и се безпокоя ”.

Барние обаче изрази вяра, че макар сложните договаряния, към момента е допустимо договорката да бъде подписана до края на годината.

Главният договарящ сподели, че измежду дребното тематики, по които имат прогрес в договарянията, са разпоредбите против прането на пари.

Барние уточни, че към този момент към момента няма никакъв прогрес по значимите за Съюза въпроси - вътрешният пазар, постигането на равни условия за бизнес и други, оповестява Българска телеграфна агенция. Той добави още, че Англия отхвърля да ползва новите европейски правила за пътните транспорти. Друга противоречива тематика е предлагането Европейският съд да се произнася по двустранни правни разногласия.

На своя страна Англия съобщи, че не те, а Европейски Съюз блокира договорката. Главният договарящ от страната на Обединеното кралство - Дейвид Фрост, сподели, че Европейски Съюз упорства първо да бъдат контрактувани държавната помощ и политиката в региона на рибарството и чак по-късно договарянията могат да продължат. 

“Готови сме да приказваме за всичко. Не сме ние тези, които забавят договорката ”, добави той.

Преговорите засягат и отбраната на хиляди работни места в страните членки. По думите на Барние до приключването им не остава доста време, а значителен прогрес няма, макар че се очакваше подобен след двудневните договаряния тази седмица. Припомняме, че до края на годината би трябвало да има съглашение и по него би трябвало да са се произнесли Европейският парламент и Европейският съвет, с цел да може то да влезе в действие от първия ден на идната година.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР