Днес „Сингъл степ“ стартира и телефонна линия за подкрепа на

...
Днес „Сингъл степ“ стартира и телефонна линия за подкрепа на
Коментари Харесай

Финалистът в ПРОМЯНАТА 2017/2018 “Сингъл степ“ стартира телефонна линия за подкрепа

Днес „ Сингъл степ “ започва и телефонна линия за поддръжка на млади ЛГБТИ хора и техните близки. На номер 0800 900 18 могат да потърсят информация, съвет и помощ както ЛГБТИ хора, по този начин и техните родители и семейство.

Целта на телефонната линия, както и на онлайн чата, е да оказва помощ на младежите да се оправят с тежки обществени обстановки в резултат на тяхната друга полова ориентировка или полова еднаквост: от мъчно социализиране в учебно заведение, до недоумение и отменяне у дома или чувство за самотност и изолираност въобще в живота им.

„ Вярваме, че родителите на ЛГБТИ младежи се нуждаят най-много от информация и схващане, с цел да могат те от своя страна да одобряват децата си и да им предложат поддръжката, от която децата им се нуждаят “, споделят финалистите в ПРОМЯНАТА 2017/2018 - най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг Груп, която се реализира в партньорство с фондация Reach for Change България.

Телефонната линия 0800 900 18 ще бъде обслужвана от подготвени доброволци, с опит в даването на поддръжка на онлайн чата на „ Сингъл степ “. От стартирането на чата в края на октомври 2017, доброволците на организацията са обслужили близо 300 души и от организацията имат вяра, че този спомагателен канал за връзка ще улесни още повече достъпността до техните услуги.

Обаждането е гратис и анонимно, а линията в началото ще работи всяка сряда от 17:00 до 20:00 ч.

„ Сингъл Степ “ е единствената ЛГБТИ организация в България, която е лицензирана да дава обществени услуги за младежи и подрастващи от Държавната организация за протекция на детето, както и от Агенцията за обществено подкрепяне.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР