Днес си взехме последно сбогом с Радосвет Радев. Близки, приятели

...
Днес си взехме последно сбогом с Радосвет Радев. Близки, приятели
Коментари Харесай

Близки, приятели и съмишленици изпратиха Радосвет Радев

Днес си взехме последно довиждане с Радосвет Радев. Близки, другари и съидейници пристигнаха да изпратят създателя на " Дарик радио " и ръководител на Българската стопанска камара в храма " Света София ".

Радосвет Радев ни напусна ненадейно на 61 години, само че остави след себе си едни от най-хубавите публицисти, които сътвори радиото, учредено от него.

" Той беше от хората, които се бориха до последно за предвидима и удобна среда за развиване на българския бизнес. Той беше измежду хората, които още при започване на демократичните промени освен осъзнаха, че не можем да прогресираме като общество без медиен плурализъм ", съобщи президентът Румен Радев.



" Каквото и да се случеше, знаехме на чия врата да почукаме. И отговорът беше с любов постоянно ", сподели Константин Вълков, програмен шеф на " Дарик радио ".



" Ние сме другари от казармата. Той е към 4 пъти по-умен от мен, аз не минавам за простак. Удивителна просветеност и обсег ", означи и режисьорът Теди Москов.



" Присъствие, което няма по какъв начин да не отбележиш, няма по какъв начин да подминеш, с необятна просветеност, сътрудник, другар ", означи Димитър Манолов, президент на КТ " Подкрепа ".



" Радио значи на латински " лъч " и всички добре знаем, че радиото, което Радосвет сътвори, беше лъч на свободата ", сподели Кирил Вълчев, шеф на Българска телеграфна агенция.



Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР