Днес ще започне изграждането на временно съоръжение при Царево, по

...
Днес ще започне изграждането на временно съоръжение при Царево, по
Коментари Харесай

Започва изграждането на временно съоръжение при Царево за пренасочване на трафика от разрушения мост

Днес ще стартира построяването на краткотрайно оборудване при Царево, по което ще се пренасочи трафикът от опустошения мост на второкласния път Царево - Варвара, сподели пред Българска национална телевизия инж. Десислава Паунова, член на управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура " (АПИ). Това оповестиха от пресцентъра на пътната организация.

Остава затворен за придвижване пътят Царево - Синеморец, заради авариралия мост в края на град Царево в посока Синеморец. Инж. Паунова осведоми, че оборудването следва да бъде обследвано през днешния ден.

Друга права, по която е лимитирано придвижването, е при започване на Синеморец, защото е залят сектор от пътя Синеморец - Резово. Инж. Паунова добави, че водата там стартира да се оттича, само че сега е 50 см над пътното платно, което е доста по-малко в сравнение с през вчерашния ден. Очаква се през следобедните часове водата да се оттече.

По отношение на краткотрайния мост, който ще се построи при Царево инж. Паунова изясни, че това е железно оборудване, което ще се сглоби на място и ще остане до построяването на нов мост. По него ще минава трафикът, като ще се ограничи придвижването на товарните коли над 12 тона. Тя разгласи, че се чака в следобедните часове краткотрайното оборудване да бъде доставено и да стартира неговият монтаж.

За построяването на новото оборудване в къс период ще бъде стартирана публичната поръчка, като новият мост ще бъде оразмерен за огромните количества вода, каквито са минали през вчерашния ден под засегнатия мост.

Десислава Паунова сподели, че падналият мост при Царево не е бил в спешно положение и от наводнението е поддала междинната опора на оборудването.

Ситуацията по републиканските пътища в област Бургас е нормализирана, заяви инж. Митко Порязов, шеф на Областно пътно ръководство – Бургас, пред bTV. Той добави, че през вчерашния ден са образувани спешни групи, които са почиствали и са предприемали дейности за по-бързото оттичане на водите от сериозните сектори наоколо до прелелите реки. Днес ще бъдат почистени наносите по пътното платно на отводнените прави.

Създаден е обходен маршрут за прекосяване от Царево в посока Ахтопол около Тракийския университет - квартал „ Василико " и през кръстовището за село Бродилово по главния път, както и назад. Обходът се обследва, би трябвало да се разчисти и до края на деня ще бъде сигнализиран.

Единственият път в Община Царево, който остава затворен все още, е този сред Ахтопол и Синеморец, сподели на брифинг тази заран шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Бургас старши комисар Емил Павлов. Отсечката сред Царево – Ахтопол, която през вчерашния ден бе затворена поради опустошен мост, е проходима. Към момента нямаме получени сигнали за бедстващи хора на територията на Община Царево.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР