Днес ще ви предложим една рецепта, която покори целия свят,

...
Днес ще ви предложим една рецепта, която покори целия свят,
Коментари Харесай

Чували ли сте за тази оригинална рецепта? Впечатлете всички с яйцата „Слънце в облаци“

Днес ще ви предложим една рецепта, която покори целия свят, освен това за напълно малко време. Първо се появи във Facebook, по-късно и в други обществени мрежи, а напълно скоро заваляха позитивни мнения от мнозина, които я подготвиха. Ще ви кажем по какъв начин да си извършите яйца „ Слънце в облаци “. Рецептата има доста прерогативи – лесна е за осъществяване, а крайният резултат е доста апетитен. И най-важното – доста е автентичен и е свежо отклоняване от обичайните омлети, варени, рохки, пържени и всевъзможни други разновидности на подготвяне на яйцата. Просто си заслужава да се опита, а ние ви подсигуряваме, че ще оберете овациите на всички на масата. Ето и какво е належащо да извършите.

Отделете толкоз яйца, колкото души ще има на масата. Внимателно отделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на корав сняг, като добавите и малко сол към тях. Сложете хартия за печене в тава. Внимателно от белтъчната примес оформете облака, като е значимо да оставите дупка в средата – там по-късно ще поставите слънцето. Печете облака в авансово загрята на 200 градуса фурна за 4-5 минути – до момента в който белтъците придобият коричка по върховете. Извадете го, поставете жълтъците в дупките и печете единствено за още няколко минути – до момента в който към този момент загарът на белтъците е осезателен, а жълтъкът също има коричка.

По предпочитание – при слагането на жълтъка може да го поръсите с маково семе или черен сусам. Също по този начин можете откакто разбиете с миксер белтъците на сняг да прибавите към сместа настърган кашкавал и парченца бекон. Тука обаче би трябвало да сте доста деликатни. Първо – не прекалявайте с количеството кашкавал и бекон. И второ – разбъркайте с дървена лъжица, само че за малко и с мудни и плавни придвижвания, с цел да не спадне сместа.
Това е всичко! Пожелаваме ви добър вкус!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР